☰

Latvijas jauniešus aicina pieteikties kibersacensībām #KiberPlēsis

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas jaunieši, vecumā no 16 līdz 24 gadiem, tiek aicināti reģistrēt savu dalību kibervides sacensībām #KiberPlēsis, ko rīko kiberdrošības uzņēmums CYBER CIRCLE. Sacensību dalībniekiem būs iespēja izaicināt savas IT prasmes, kļūstot par kibertelpas varoņiem, risinot uzdevumus “Capture the Flag” (CTF) formātā.

“Iepriekšējā gadā KiberPlēsis kibersacensības ir guvušas lielu interesi no dalībniekiem, kas mācās un studē šeit pat Latvijā, kā arī tiem kas studē ārpus Latvijas. Mēs esam saņēmuši daudzas pozitīvas atsauksmes no vairākām Latvijas kopienām un no kibedrošības industrijas kopumā. Mums ir patiess prieks satikt daudzus talantīgus cilvēkus un spēt motivēt jauno paaudzi iesaistīties profesionāli kiberdrošības industrijā. Esam gandarīti, ka šogad mums bija iespēja vairākiem dalībniekiem piedāvāt prakses un karjeras iespējas mūsu un citos uzņēmumos. Pateicamies katram dalībniekam par dalību un partneriem par informatīvo atbalstu. Arī šogad mēs aicinām Latvijas jauniešus piedalīties kibersacensībās KiberPlēsis 2023!” uzsver Aleksandrs Orlovs, CYBER CIRCLE dibinātājs un izpilddirektors.

#KiberPlēsis partneri un infotelpas atbalstītāji ir Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija CERT.LV, RigaTechGirls, Latvijas Drošības un Aizsardzību Industriju Federācija, Women4Cyber Latvia un Latvijas izglītības iestādes.

“Par varoņiem nepiedzimst, par varoņiem kļūst – darot, kļūdoties, izaicinot sevi, savas spējas, prasmes un talantus. Mums ir vajadzīgi kiberdrošības profesionāļi, kas nākotnē rūpēsies par Latvijas kibertelpas drošību. CYBER CIRCLE rīkotais Kiberplēsis ir lielisks veids, kā jaunieši interesantā un atraktīvā veidā var pārbaudīt, ko nozīmē virtuālās telpas sargāšana, ko tas sevī iekļauj, kādas prasmes un iemaņas ir vajadzīgas, lai attīstītu savu potenciālu. Ceram, ka “Capture the Flag” (CTF) uzdevumu veiksmīga atrisināšana sniegs jauniešiem iedvesmu un būs pirmais solis ceļā uz kiberdrošības varoņa statusu nākotnē” skaidro CERT.LV vadītājas vietnieks Varis Teivāns.

Par 2023. gada sacensību uzvarētāju varēs kļūt prasmīgākais dalībnieks — meitene vai puisis, kurš visveiksmīgāk pārvarēs organizatoru sagatavotos uzdevumus. Izvēlētais sacensību ietvars CTF jeb "Atrodi karogu" ir viens no populārākajiem tehnoloģiju derbija spēles formātiem kibervides un informācijas tehnoloģiju drošības jomā. CTF sacensības ir ar izglītojošu mērķi veidots digitālu mīklu kopums tīmekļa, failu un lietotņu kodā, kur jāmeklē slēptas norādes un detaļas. Šo formātu iecienījuši “baltie” hakeri — tehnoloģiju eksperti un entuziasti, kuri atrod dažāda veida drošības ievainojamības un ziņo, lai tās novērstu un nākotnē uzlabotu drošu digitālo platformu darbu.

Reģistrācija #Kiberplēsis sacensībām ir sākusies. Kibersacensību rīkotāji mudina dalībniekus neatlikt reģistrāciju uz pēdējo brīdi. Reģistrācijas saite: https://kiberplesis.lv/

Sacensību #KiberPlēsis galvenais uzvarētājs iegūs vērtīgu balvu — Portatīvo datoru ikdienas izaicinājumiem. Otrās vietas uzvarētājs iegūs – viedpulksteni, un trešās vietas uzvarētājs – bezvadu austiņas. Aktīvākajiem un prasmīgākajiem dalībniekiem tiks dota iespēja piedalīties dažādās kiberdrošības apmācībās, kā arī tiks dota iespēja apgūt apmaksātu praksi uzņēmumā CYBER CIRCLE. Plānotas arī
vērtīgas veicināšanas balvas pārējiem sacensību dalībniekiem, kuri uzrādīs labus rezultātus.

Sacensību sākums ir 2023. gada 11. novembrī plkst. 11:00.

Par #KiberPlēsis
#KiberPlēsis ir izglītojošas kiberdrošības sacensības ar mērķi raisīt jauniešos interesi un iedrošināt izvēlēties kiberdrošību kā savu nākotnes profesiju. Sacensības rīko drošības tehnoloģiju uzņēmums CYBER CIRCLE. Informatīvo atbalstu nodrošina CERT.LV, RīgaTechGirls, Latvijas Drošības un Aizsardzību Industriju Federācija, Women4Cyber Latvia un Latvijas izglītības iestādes.

Par CYBER CIRCLE
CYBER CIRCLE ir Latvijas kiberdrošības ekspertīzes sniedzējs, kas piedāvā pielāgotus pakalpojumus organizācijām ar mērķi attīstīt un uzlabot kiberdrošību. CYBER CIRCLE CSIRT (Kiberdrošības incidentu reaģēšanas vienība) palīdz organizācijām efektīvi rīkoties drošības incidentu gadījumā, veikt incidentu izmeklēšanu, novērst saistītus riskus un ieviest aizsardzības pasākumus. Par “KiberPlēsi” nominācijā “Izglītība” organizatori CYBER CIRCLE saņēma 2023. gada balvu no DAIF Latvija “Latvijas Aizsardzības un drošības industriju gada balva 2023’’.