☰

16. maijs – Digitālās drošības diena

No 13. līdz 18.maijam Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Latvijas Digitālo prasmju partnerības partneriem aicina ikvienu piedalīties “Digitālā nedēļa 2024” aktivitātēs. Dažādu pasākumu formātos visā Latvijā uzņēmumi un iedzīvotāji tiks aicināti attīstīt savas digitālās prasmes biznesam un nodarbinātībai, aktīvāk izmantojot digitālās tehnoloģijas un pakalpojumus. Izglītojošās kampaņas mērķis ir ne tikai veicināt sabiedrības digitālo pratību, bet arī pievērst uzmanību digitālajai identitātei, drošībai un kritiskajai domāšanai.

16.maijs tematiski būs veltīts tieši digitālās drošības jautājumiem, kur visas dienas garumā norisināsies dažādi ar šo tēmu saistīti informatīvie un izglītojošies pasākumi un aktivitātes.

Informācija par 16.maija centrālajiem pasākumiem:

Līdztekus centrālajiem pasākumiem kampaņas partneri organizē daudzveidīgus tiešsaistes pasākumus, kas notiks visos Latvijas reģionos – skolās, bibliotēkās, nevalstiskajās organizācijās, pašvaldībās un uzņēmumos, tādējādi bagātinot Digitālās nedēļas 2024 norisi. Dalība visos pasākumos ir bezmaksas.

Vairāk informācijas par kampaņas partneru organizētajiem pasākumiem 16. maijā pieejama ŠEIT!
Plašāka informācija par "Digitālā nedēļa 2024" tematiskajām dienām un centrālajiem pasākumiem pieejama ŠEIT!

 


 
“Kiberdroša uzņēmuma anatomija digitālajā vidē” - tiešsaistes seminārs uzņēmējiem

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs sadarbībā ar NIC.LV, CERT.LV un Finanšu nozares asociāciju aicina uz vebināru “Kiberdroša uzņēmuma anatomija digitālajā vidē” 16. maijā plkst. 10.00, kas norisināsies “Digitālās nedēļas 2024” ietvaros.

Tiešraide: skatītāji vebināra tiešraidei varēs sekot līdzi gan LVRTC un CERT.LV Facebook kanālā, gan #digiTuvi Youtube kanālā.
 

Vebinārā uzzināsi:
 

  • Kādi ir pamatnosacījumi drošas organizācijas mājas lapas izveidei un kā parūpēties, lai klientiem Tava mājas lapa neatgādina pikšķerēšanas vietni?
  • Kā aizsargāt uzņēmuma digitālo identitāti un nodrošināt organizācijas atpazīstamību digitālajā vidē.
  • Noskaidro, kādi ir izplatītākie krāpšanas veidi digitālajā vidē un ko darīt, lai padarītu maksāšanas procesu klientiem pēc iespējas drošāku un uzticamāku!
  • Vai vienmēr nepieciešams Paraksts? Uzzini, kā eZīmogs var uzlabot Tava uzņēmuma digitālo drošību un optimizēt dokumentu apstrādes ciklu.
  • Lai arī cik stiprs ir organizācijas digitālais mūris, to var sagraut individuālas kļūdas. Uzzini, kā pikšķerēšanas simulācijas var palīdzēt identificēt un mazināt ar pikšķerēšanas uzbrukumiem saistītos riskus.
  • Uzzini, kā nodrošināt drošu sociālo tīklu vietņu uzturēšanu, izvairoties no krāpnieku nagiem!
  • Pieaugot digitālo datu apjomam, diemžēl, pieaug arī digitālo atkritumu apjoms. Kur atrodas digitālie atkritumi un kā tos mazināt?

 

Vebināra programma:
 

10.00 – 10.20 Kā sarežģīt dzīvi krāpniekiem? Reģistrē uzņēmuma mājaslapas nosaukumu pārdomāti! / Kristiāna Mūze-Feldberga /.LV reģistra (NIC) mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
10.20 – 10.40 Drošas mājaslapas ABC / Dana Ludviga / CERT.LV kiberdrošības incidentu analītiķe
10.40 – 11.00 Kā izvairīties no krāpnieku finansēšanas? / Marija Briede / Finanšu nozares asociācijas krāpšanas novēršanas darba grupas locekle un Luminor bankas krāpšanas novēršanas eksperte
11.00 - 11.20 eZīmogs – drošāki procesi un rēķini / Vita Apse / LVRTC Klientu vadītāja
11.20 – 11.40 Kibernoturības treniņi uzņēmuma darbiniekiem / Artūrs Filatovs / LVRTC Kiberaizsardzības biznesa virziena vadītājs
11.40 - 12.00 Kā pasargāt no uzbrucējiem sava uzņēmuma sociālo tīklu kontus? / Līga Besere / CERT.LV sabiedrisko attiecību un komunikācijas grupas vadītāja
12.00 - 12.20 Uzņēmuma digitālie atkritumi – kā tos apsaimniekot? / Vineta Sprugaine / LVRTC Korporatīvās komunikācijas vadītāja

 

Dalība vebinārā ir bez maksas un bez iepriekšējas reģistrācijas.