☰

Apbalvoti kiberdrošības izaicinājuma dalībnieki

Trešdien, 5. maijā, Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Rolands Heniņš un CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina pasniedza apbalvojumus 84 talantīgākajiem Latvijas jauniešiem par sasniegumiem valsts mēroga kiberdrošības sacensībās “Nacionālais kiberdrošības izaicinājums”. 

2024. gadā sacensības tika rīkotas pirmo reizi. Sacensības norisinājās trīs kārtās no 8. marta līdz 8. maijam un pulcēja 469 jauniešus vecumā no 14 līdz 24 gadiem no 100 dažādām izglītības iestādēm. Piedaloties sacensībās, jauniešiem bija iespēja pārbaudīt un pielietot praksē iegūtās zināšanas un prasmes kiberdrošības vai kiberaizsardzības jomās.

Sacensību dalībniekiem ar lielāko punktu skaitu kopvērtējumā būs iespēja kļūt par daļu no Latvijas nacionālās izlases dalībai starptautiskās kiberdrošības sacensībās “Eiropas kiberdrošības izaicinājums”, kas norisināsies 2024. gada no 8. līdz 11. oktobrim Turīnā, Itālijā.

"Kiberdrošības sacensības “Nacionālais kiberdrošības izaicinājums” Latvijas mērogā šonedēļ ir veiksmīgi noslēgušās. Apbalvošanas pasākumu caurstrāvoja pozitīva enerğija, entuziasms un draudzīga gaisotne. Jaunieši ir motivēti un gatavi pārbaudīt savas spējas un zināšanas ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā. Apbalvošanā atpazinu arī dažas CERT.LV kolēğu "ēnas", kas piedalījās šī gada "Ēnu dienā", tāpēc man ir dubultprieks par to, ar kādu mērķtiecību un iesaisti viņi sper šos soļus tieši kiberdrošības jomā. Novēlu veiksmi un atjautību mūsu Latvijas komandai “Eiropas Kiberdrošības izaicinājuma” finālā, kas notiks oktobrī Itālijā. Ir gandarījuma sajūta, ka kopā ar Aizsardzības ministriju varējām būt daļa no šī kiberizaicinājuma, gan izstrādājot uzdevumus, gan tos izvērtējot," iespaidos dalās CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina.

Latvijas kiberdrošības izaicinājumu organizēja Aizsardzības ministrija sadarbībā ar CERT.LV, Latvijas Universitāti un Zemessardzes Kiberaizsardzības vienību. Izaicinājumu atbalsta Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra Latvijas Nacionālais koordinācijas centrs (NCC-LV) un Eiropas Kiberdrošības kompetenču centrs, un to līdzfinansē Eiropas Savienība.

Pasākuma foto galerija pieejama šeit: https://www.flickr.com/photos/aizsardzibas_ministrija/albums/72177720317632165/with/53771684148

Avots: https://www.mod.gov.lv/lv/zinas/sveic-pirma-latvijas-kiberdrosibas-izaicinajuma-laureatus