☰

Atvērta pieteikšanās uz CyberChess 2024

No 1. līdz 3. oktobrim norisināsies Baltijā nozīmīgākā kiberdrošības konference CyberChess 2024.

Norises vieta: Radisson BLU Latvija konferenču centrā Rīgā, Elizabetes ielā 55 un tiešsaistē.

Programma un REĢISTRĀCIJA: https://cyberchess.lv/

Vairāk nekā 50 lektori no teju 20 valstīm 3 dienu garumā dalīsies ar saviem pētījumiem un pieredzes stāstiem šādās ar kiberdrošību saistītās jomās:

  • Kritiskās informācijas un infrastruktūras aizsardzība;
  • Kiberdraudu izlūkošana;
  • Izspiedējvīrusi, to šķirošana (triage) un aizsardzība pret tiem;
  • Medicīna, nanotehnoloģijas un bioloģiskā uzlaušana (bio-hacking);
  • Mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās;
  • Alianses un to nozīme Eiroatlantiskās zonas drošības stiprināšanā (no stratēģiskās, operatīvās un juridiskās perspektīvas).

Konferences pirmajā dienā, 1.oktobrī, notiks 8 izglītojoši un praktiski semināri, kuros dalībniekiem būs iespēja uzzināt vairāk par incidentu apstrādi, dronu kriminālistiku, izspiedējvīrusu triāžu, draudu medībām, haktīvistu grupējumu profilēšanu, Nacionālo kiberdrošības likumu, mākslīgo intelektu, kā arī par citām ar kiberdrošību saistītām tēmām.

Savukārt konferences otrajā un trešajā dienā (2.-3.oktobris) prezentācijas tiks sniegtas uz trim skatuvēm:

  • #CyberChess skatuve būs veltīta stratēģiski politiskiem jautājumiem;
  • #CyberShock - praktiskiem un dziļi tehniskiem demonstrējumiem;
  • #CyberStory - inovāciju jautājumiem un pieredzes stāstiem.

Neizpaliks arī CTF sacensības, kas šogad noritēs pirms konferences, 30.septembrī, bet uzvarētāji tiks paziņoti konferences laikā. Informācijai par pieteikšanos CTF sacensībām aicinām sekot vietnē https://cyberchess.lv/, kā arī CERT.LV sociālo tīklu profilos https://x.com/certlv, https://www.facebook.com/certlv un https://lv.linkedin.com/company/cert.lv

Konferenci organizē CERT.LV, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija un Nacionālais kiberdrošības centrs sadarbībā ar ISACA Latvijas nodaļu un LU Matemātikas un informātikas institūtu.

Konferenci līdzfinansē Eiropas Savienība un atbalsta Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra Latvijas Nacionālais koordinācijas centrs (NCC-LV). Konferenci atbalsta SIA “Latvijas Mobilais telefons”, SIA “Tet”, SIA “Cyber Circle”, VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”, ICANN (Internet Corporation for Assigned Names un Numbers), Recorded Future,  ESET Digital Security, Squalio, CLICO Baltic,  Kanādas vēstniecība Latvijā, VMRay un CloudFlare.

Uz tikšanos konferencē!