☰

Arhīvs

E-pastu drošība - aizsardzība pret izejošo e-pastu viltošanu

Lai pasargātu citus saņēmējus un sava uzņēmuma vai organizācijas reputāciju, būtiski ir nodrošināt iespēju citiem pārliecināties par saņemtā e-pasta autentiskumu, ja tas izsūtīts jūsu uzņēmuma vai organizācijas vārdā, kā arī liegt iespēju trešajām pusēm izsūtīt šādus e-pastus. Arī šeit izmantojamas DMARK, SPF un DKIM tehnoloģijas.

[] Rīki un ieteikumi

E-pastu drošība - aizsardzība pret ienākošo e-pastu viltošanu

E-pasta autentiskuma pārbaude pirms piegādes lietotājam ir būtiska drošības sastāvdaļa. Tas pasargā saņēmējus no SPAM un sūtījumiem ar kaitīgu saturu. Materiālā tiek aplūkotas trīs metodes – DMARC, SPF un DKIM - efektīvai e-pasta sūtītāja pārbaudei.

[] Rīki un ieteikumi

E-pastu drošība - lietotāju autentifikācija

Lietotāju autentifikācija ir svarīgs posms e-pasta konfidencialitātes un integritātes nodrošināšanai. Svarīga ir ne tikai atbilstošu autentifikācijas metožu izvēle, bet arī to atbilstoša ieviešana. Materiālā aplūkosim principus efektīvas autentifikācijas implementācijai.

[] Rīki un ieteikumi

E-pastu drošība – šifrēšana

Lai nodrošinātu konfidenciālu saraksti un e-pasta piekļuves datu drošību, nepieciešams izmantot šifrēšanu gan komunikācijai starp e-pasta serveriem, gan katra individuāla lietotāja komunikācijai ar serveri. Materiālā aplūkosim veidus, kā pārliecināties, ka risinājums pasargā visu e-pasta datu plūsmu, nepieļaujot izņēmumus.

[] Rīki un ieteikumi

Aktivizējušies krāpnieki, kas meklē neuzmanīgus grāmatvežus

Pēdējā mēneša laikā manāmi pieaugusi krāpnieku aktivitāte, kas par saviem upuriem izraugās uzņēmumu un organizāciju grāmatvežus vai tos darbiniekus, kas atbildīgi par finansēm un pārskaitījumiem. Krāpnieku mērķis parasti ir noskaidrot bankas konta atlikumu un panākt, ka grāmatvedis veic neplānotu un steidzamu maksājumu uz tā norādīto bankas kontu.

[] Brīdinājumi

Pikšķerēšanas kampaņa Office 365 piekļuves datu izkrāpšanai, kas vērsta uz valsts sektora darbiniekiem

Brīdinājums! CERT.LV saņēmusi vairākus ziņojumus par agresīvu pikšķerēšanas kampaņu, kas vērsta pret valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem. Pikšķerēšanas mērķis - izgūt Office 365 piekļuves datus.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē