☰

Arhīvs

OUCH! septembra numurā - paroļu pārvaldnieki

Lai sevi pasargātu, viens no svarīgākajiem aspektiem ir drošas un unikālas paroles izmantošana katram savam kontam un aplikācijai. Diemžēl ir praktiski neiespējami atcertēties dažādās paroles dažādiem kontiem. Daudz cilvēku izmanto vienas un tās pašas paroles atkārtoti, bet tas nav droši. Vienkāršs un efektīvs risinājums ir izmantot paroļu pārvaldnieku vai paroļu seifu.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kiberdrošības konference "Kiberšahs 2017". Runātāji.

2017. gada 5. oktobrī CERT.LV un ISACA Latvijas nodaļa sadarbībā ar LMT, Squalio cloud consulting un Accenture Latvia rīko starptautisko kiberdrošības konferenci "Kiberšahs 2017".

[] Pasākumi

Kiberdrošības konference "Kiberšahs 2017"

2017. gada 5. oktobrī CERT.LV un ISACA Latvijas nodaļa sadarbībā ar LMT, SQUALIO cloud consulting un Accenture Latvia rīko starptautisko kiberdrošības konferenci "Kiberšahs 2017". Šogad konferences galvenā uzmanība tiks pievērsta lietu interneta (IoT) drošības aspektiem, kā arī NIS direktīvas un datu aizsardzības regulas ieviešanai.

[] Pasākumi

OUCH! augusta numurā - rezerves kopijas un atgūšana

Ja jūs izmantojat datoru vai mobilo ierīci pietiekami ilgi, agrāk vai vēlāk kaut kas var atgadīties, jūs varat nejauši izdzēst nepareizos failus, var sabojāties aparatūra, pazust ierīce vai tā tiek inficēta ar ļaunatūru, piemēram, izspiedējvīrusiem. Tādos brīžos rezerves kopijas bieži vien ir vienīgais veids, kā jūs varat atjaunot savu digitālo dzīvi.

[] Ieteikumi lietotājiem

Plakāts skolēniem par mobilo ierīču drošību pieejams angliski

Iespēja lejuplādēt plakātu "Datorologa padomi drošai mobilo ierīču izmantošanai".

[] Aktualitātes

NTP laika serveris

CERT.LV ir uzstādījis vairākus Stratum-1 un Stratum-2 līmeņu tīkla laika protokola (NTP) serverus, kuri pieejami publiski ar nosaukumu ntp.cert.lv. Šie serveri ir arī daļa no lv.pool.ntp.org publiskajiem NTP serveriem.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē