☰

IT drošības semināri Daugavpilī

2012. gada 31. oktobrī Daugavpils universitātē kopā pulcējušies bija vairāk kā 100 Daugavpils Universitātes, Daugavpils pašvaldības un citu pašvaldību darbinieki, kā arī interesenti no citām iestādēm, lai piedalītos CERT.LV organizētajos semināros par IT drošības jautājumiem.

CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina iepazīstināja klātesošos ar CERT.LV darbību, valsts un pašvaldību institūciju un elektronisko sakaru komersantu pienākumiem un aktuālo IT drošības situāciju Latvijā prezentācijā "Drošība caur sadarbību – IT drošības likums, CERT.LV, citi spēlētāji".

Prezentācijā "IT drošības pamatjēdzieni, lomas un atbildības" CERT.LV attīstības projektu vadītājs Egils Stūrmanis skaidroja, kādi normatīvie akti regulē IT drošību Latvijā un kādi būtu katras organizācijas galvenie soļi IT drošības pārvaldībā.

Tika aplūkota arī informācijas aizsardzība ikdienā un datoru lietošanas ētikas jautājumi prezentācijās "“Informācijas drošības izpratnes programma” darbinieku vispārējā apmācības plāns" un "“Informācijas drošības izpratnes programma” darbinieku vispārējā apmācība".

CERT.LV tehniskais eksperts Gints Mālkalnietis informēja par iespējamajiem draudiem iekārtām un informācijai prezentācijā "Kā pamanīt drošības incidentu?”.