☰

Starptautiska konference "Kiberšahs 2016" pulcē gandrīz 600 apmeklētājus

2016. gada 6. oktobrī Latviešu biedrības namā CERT.LV un ISACA Latvijas nodaļa organizēja starptautisku IT drošības aktualitātēm veltītu konferenci "Kiberšahs 2016".

Pasākumu atklāja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. Savā uzrunā ministrs uzsvēra iespējas uzlabot kiberdrošību valsts un pašvaldību iestādēs. Ministrs minēja, ka Aizsardzības ministrija izstrādā Atbildīgas ievainojamību atklāšanas procesa noteikumus un procesa attīstība ir viens no jautājumiem, ko apspriedīs konferences dalībnieki.

Konferencē tika prezentētas tādas tēmas kā izspiedējvīrusu draudi, mobilo iekārtu drošība, tīkla drošība, privātums digitālajā vidē un personas datu aizsardzības aspekti. Ar prezentāciju par kvantu datoru ietekmi uz kiberdrošību uzstājās arī prof. Andris Ambainis, tāpat prezentācijas sniedza lektori no Zviedrijas, Portugāles, Nīderlandes, Beļģijas un Latvijas.

Konferences video ieraksts pieejams šeit.

Prezentācijas pieejamas šeit

Fotogrāfijas pieejamas šeit

Pasākuma ģenerālsponsori ir SIA „Digitālās ekonomikas attīstības centrs” un SIA „Latvijas Mobilais Telefons”. Konferenci atbalsta arī Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija.

Konferences mērķauditorija ir valsts un pašvaldību iestāžu atbildīgās personas par IT drošību, IT drošības speciālisti, IT drošības entuziasti, kā arī citi nozares pārstāvji.

Pasākums notika Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros. Kiberdrošības mēneša mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par kiberdrošību. Pasākumu uzsvars tiek likts uz lietotāju izglītošanu par virtuālās vides apdraudējumiem un atbildīgu attieksmi pret datu un informācijas drošību.