☰

Arhīvs

Atklāta kritiska “0-Click” ievainojamība Windows serveros

Ievainojamība CVE-2024-38077 sniedz uzbrucējam iespēju veikt attālinātu koda izpildi, pilnībā pārņemot Windows serveri. Attālinātai koda izpildei uzbrucējam nav nepieciešama autorizācija sistēmā vai darbības no lietotāju puses.

[] Brīdinājumi

Atklāta ievainojamība Roundcube Webmail programmatūrā

Ievainojamības sniedz uzbrucējam iespēju, nosūtot speciāli izveidotu e-pastu, izpildīt attālināto JavaScript kodu webmail lietotāja tīmekļa pārlūkā un neautorizēti iegūt pieeju e-pastu saturam, lietotāja parolēm, kontaktiem, kā arī neautorizēti izsūtīt e-pastus.

[] Brīdinājumi

Atvērta pieteikšanās uz CyberChess 2024

Vairāk nekā 50 lektori no teju 20 valstīm dalīsies pieredzē par kritiskās infrastruktūras aizsardzību, kiberdraudu izlūkošanu, izspiedējvīrusiem, nanotehnoloģijām, bio-hackingu, AI, mašīnmācīšanos un daudz ko citu.

[] Pasākumi

Pieejama statistika par 2024. gada jūliju

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.07.2024. līdz 31.07.2024.

[] Statistika

Sargājiet savu sirdi (un maku) no romantiskās krāpšanas OUCH! augusts 2024

Romantiskā krāpšana rada ievērojamus emocionālus un finansiālus zaudējumus, padarot to par vienu no postošākajām krāpšanām. Esiet piesardzīgi ar savu personisko informāciju un finansēm jebkurās attiecībās, jo īpaši komunikācijā, kas uzsākta tiešsaistē.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kiberlaikapstākļi | 2024 | JŪLIJS

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2024. gada JŪLIJU. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē