☰

Arhīvs

OUCH! jūnija numurā: Kā padarīt māju kiberdrošu

Pagātnē mājas tīkla izveide nebija nekas vairāk kā viena bezvadu maršrutētāja un pāris datoru uzstādīšana. Taču šodien daudzi no mums strādā, mācās vai izmanto internetu no mājām, tāpēc mums jāpievērš lielāka uzmanība mājas kiberdrošībai. Četri vienkārši padomi, kā to nodrošināt.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! maija numurā: Kāpēc ir svarīgi veikt atjauninājumus?

Par spīti šodienas aktuālajiem notikumiem pasaulē, kiberuzbrucēji nesnauž, tie nepārtraukti meklē un atrod jaunas ievainojamības un nepilnības programmatūrās, kuras sabiedrība lieto katru dienu. Tā var būt programmatūra, ko izmantojam savos klēpjdatoros, lietotnes viedtālruņos, vai pat programmatūra tādās iekārtās kā zīdaiņa pieskatīšanas monitors.

[] Ieteikumi lietotājiem

Drošākai videokonferenču rīku izmantošanai

Drossinternets.lv kopā ar CERT.LV aicina attālināto sapulču un mācību stundu organizatorus pievērst pastiprinātu uzmanību videokonferenču rīku drošībai, tostarp, lai nepieļautu neaicinātu cilvēku pievienošanos virtuālajām sapulcēm.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! aprīļa numurā: Paroļu pārvaldnieki

Viens no svarīgākajiem veidiem, kā varat sevi pasargāt, ir lietot katram kontam un lietotnei unikālu un sarežģītu paroli. Diemžēl, ir gandrīz neiespējami atcerēties visas atšķirīgās paroles. Turklāt, mēs arī zinām, cik laikietilpīgi ir katru reizi dažādās vietnēs ievadīt savas paroles vai ģenerēt jaunas.

[] Ieteikumi lietotājiem

Papildu rīks drošākai interneta pārlūkošanai

DNS ugunsmūris - bezmaksas rīks drošākai interneta pārlūkošanai: individuālu lietotāju un organizāciju pasargāšanai no kiberapdraudējumiem, tādiem kā viltus banku lapas, krāpnieciskas tirdzniecības platformas, vīrusus izplatošas vietnes u.c.

[] Ieteikumi lietotājiem

CERT.LV ieteikumi attālinātam darbam ārkārtas situācijas apstākļos

Ieteikumi attālinātā darba organizēšanai, informācijas apritei un glabāšanai ārkārtas situācijas apstākļos.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē