☰

Arhīvs

Izvairieties no visbiežāk sastopamajām e-pasta kļūdām OUCH! oktobris 2021

E-pasts joprojām ir viens no galvenajiem saziņas veidiem gan personīgajā, gan profesionālajā dzīvē. Tomēr diezgan bieži, izmantojot e-pastu, mēs paši sev varam kļūt par lielākajiem ienaidniekiem. Šeit ir visbiežāk sastopamās kļūdas, ko cilvēki pieļauj, izmantojot e-pastu, un kā no tām izvairīties.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kopīgiem spēkiem uzlabot izpratni par kiberdraudiem. 2021. gada Eiropas Kiberdrošības mēnesis

Šodien sākas 9. ikgadējais Eiropas Kiberdrošības mēnesis. Ik gadu visu oktobri Eiropas Kiberdrošības mēnesis pulcē ES iedzīvotājus, dalībvalstis, Eiropas Komisiju, ES struktūras un valdības organizācijas, privātā sektora un akadēmisko aprindu pārstāvjus, lai popularizētu veselīgus kiberdrošības ieradumus ar moto “Domā, pirms klikšķini!”.

[] Aktualitātes

Svešinieks e-pasta kastītē jeb iejaukšanās biznesa sarakstē

Pēc pēdējos mēnešos saņemto ziņojumu apjoma CERT.LV nākas secināt, ka pieaug krāpnieku aktivitāte, kuras rezultātā uzņēmumi saņem un apmaksā viltotus rēķinus, ciešot zaudējumus desmitiem tūkstošu eiro apmērā. Šos incidentus sauc par iejaukšanos biznesa sarakstē (Business E-mail Compromize, BEC).

[] Ieteikumi lietotājiem

Viens vienkāršs solis, lai aizsargātu savus kontus OUCH! septembris 2021

Lai gan ar vienu darbību nevar apturēt visus kibernoziedzniekus, viens no vissvarīgākajiem soļiem, ko varat spert, ir iespējot tā dēvēto divfaktoru autentifikāciju (dažreiz to sauc par 2FA, divpakāpju verifikāciju vai daudzfaktoru autentifikāciju) savos vissvarīgākajos kontos.

[] Ieteikumi lietotājiem

Tehniskā tiešsaistes konference "KiberŠoks 2021"

"KiberŠoks 2021" ir dziļi tehniska tiešsaistes kiberdrošības konference, kas dalībniekiem sniegs padziļinātu ieskatu plašā ar kiberdrošību saistītu jautājumu klāstā, ko izskaidros augsti novērtēti starptautiskie eksperti, kuri uzstāsies ar prezentācijām, iekļaujot arī tiešraides demonstrācijas. Papildu konferencei notiks arī CTF (Capture the Flag) sacensības.

[] Pasākumi

Kiberlaikapstākļi (AUGUSTS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2021. gada augustu. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē