☰

Arhīvs

Kiberlaikapstākļi (FEBRUĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2021. gada februāri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

IT drošības seminārs "Esi drošs" martā

Semināra tēmas: droša e-pasta tehnoloģiju ieviešana, bezvadu karšu drošība, “Solarwind” incidenta apskats, ES kiberdrošības stratēģija un NIS2 direktīva, efektīvi autentifikācijas mehānismi, “Emotet” otrā viļņa sakāve un atskats uz aktuālajiem notikumiem kibertelpā 2021. gada 1. ceturksnī.

[] Pasākumi

Mana iekārta ir uzlauzta. Ko tagad darīt? OUCH! februāris 2021

Lai arī cik droši jūs būtu, agrāk vai vēlāk var notikt negadījums, un jūs varat ciest kiberuzbrukumā. Aplūkosim pazīmes, kas norāda, ka jūsu iekārta varētu būt uzlauzta, un ieteikumus, ko šādā situācijā darīt.

[] Ieteikumi lietotājiem

Mīlestība internetā var maksāt dārgi!

Gatavojoties gada romantiskākajiem svētkiem – Valentīndienai, CERT.LV aicina Latvijas iedzīvotājus, kuri ir vēl sava īstā un vienīgā meklējumos, uzmanīties no viltus pielūdzējiem internetā. Tieši pēdējos gados novērota īpaši liela krāpnieku aktivitāte, kad iedzīvotāji ikdienas ierasto klātienes socializēšanos ir iemainījuši pret komunikāciju tiešsaistē.

[] Aktualitātes

Kiberlaikapstākļi (JANVĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2021. gada janvāri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

4 kiber-āķi, kam pievērst uzmanību digitālajā saziņā

Esam apkopojuši informāciju par 4 kiber-āķiem jeb biežāk sastopamajām pazīmēm, kas ļauj interneta lietotājam novērtēt, cik patiess ir e-pasts, kas saņemts no šķietami pazīstamas personas vai uzņēmuma, vai mājaslapa tiešām ir tā, par kuru uzdodas, un vai tā atbilst drošības prasībām.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē