☰

Arhīvs

Kiberlaikapstākļi (FEBRUĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2020. gada februāri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Par SPKC tīmekļa vietnes darbības traucējumiem

CERT.LV sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) tīmekļa vietnes uzturētāju veica situācijas analīzi, kuras rezultātā apkopotā tehniskā informācija nesatur uzbrukuma pazīmes, bet liecina par periodiski nepietiekamu veiktspēju, kas radusies palielinātā apmeklējumu skaita rezultātā.

[] Aktualitātes

OUCH! februāra numurā: Sociālo mediju privātums

Neapdomīgi izpausta informācija var radīt negatīvu ietekmi ne tikai uz jūsu personīgo un profesionālo dzīvi, bet arī ietekmēt jūsu ģimeni un draugus. Sociālie tīkli ir lieliska vieta, kur atjaunot kontaktus, dalīties un mācīties. Taču pārliecināšanās, ka jūsu privātuma iestatījumi ir gana droši, nav vienīgais veids, kā varat sevi pasargāt.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kiberlaikapstākļi (JANVĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2020. gada janvāri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Mācības “Crossed Swords 2020” sasniedz jaunas virsotnes – gan starptautiskās sadarbības, gan starpdisciplināro aktivitāšu jomā

Sestās ikgadējās kiberdrošības mācības „Crossed Swords” Rīgā, Latvijā, šogad kopā pulcēja vairāk nekā 120 tehnisko ekspertu, nacionālo Kiberpavēlniecību un speciālo vienību pārstāvjus, kā arī militāro policiju.

[] Aktualitātes

Valsts policija brīdina par šifrējošo izspiedējvīrusu uzbrukumiem

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas, veicot informācijas pārbaudi par kiberuzbrukumiem un aktīvi sadarbojoties ar CERT.LV speciālistiem, periodiski saņem sūdzības gan no fiziskām, gan juridiskām personām par dažādu šifrējošo izspiedējvīru uzbrukumiem.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē