☰

Arhīvs

OUCH! jūlija numurā: Virtuālie privātie tīkli (VPN)

Aizsargājiet savas tiešsaistes aktivitātes un privātumu ar VPN (Virtual Private Network) jeb virtuālo privāto tīklu. VPN ir tehnoloģija, kas izveido privātu šifrētu tuneli jūsu tiešsaistes aktivitātēm, padarot jūsu tiešsaistes darbību novērošanu daudz sarežģītāku. Papildus tam, VPN palīdz noslēpt jūsu atrašanās vietu.

[] Ieteikumi lietotājiem

CERT.LV dalība starptautiskajos pasākumos

Ja vajadzētu skaidrot CERT.LV lomu starptautiskajā līmenī, tad to varētu salīdzināt ar salu arhipelāgā, kur CERT.LV ir nevis vientuļš paugurs okeānā, bet gan nozīmīga daļa no CERTu kopienas arhipelāga. Salu uzbūve un darbības principi ir līdzīgi, tāpat kā ikdienas izaicinājumi un apdraudējumi. Tāpēc ir svarīgi savstarpēji dalīties ar pieejamo informāciju, pieredzi un zināšanām.

[] Aktualitātes

Kiberlaikapstākļi (JŪNIJS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2019. gada jūniju. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

OUCH! jūnija numurā: Tumšais tīmeklis

Iespējams, esat dzirdējuši medijos vai kādu citu lietojam terminu “tumšais tīmeklis” (dark web) un brīnījušies, “kas ir šis tumšais tīmeklis?” vai arī “vai man kaut kas šajā sakarā būtu jāpasāk?”. Šodien mēs izskaidrosim, kas ir “tumšais tīmeklis”, un ko tas nozīmē jums.

[] Ieteikumi lietotājiem

No kiberkļūdām mācās pārāk lēni

Kaut arī pēdējā laikā par kiberhigiēnu un labās prakses principiem tiek runāts arvien biežāk, CERT.LV nākas secināt, ka vienas un tās pašas kļūdas tiek pieļautas atkal un atkal, kā arī mācīšanās no kiberkļūdām notiek ļoti lēni. Tikai dārgā mācība - atkārtotais uzbrukums un lielie zaudējumi - liek mainīt pieeju un nopietni pievērsties drošības uzlabojumu ieviešanai.

[] Aktualitātes

Liela apjoma kiberuzbrukumos pārbauda ES CERTu tīkla sadarbību

2019. gada 15. maijā notika CyberSOPEx2019 - otrās specializētās ES CERTu tīkla sadarbības mācībās, kurās piedalījās CERTu komandas no 27 valstīm, CERT-EU un ENISA, izspēlējot scenāriju, kurā kiberuzbrukumi tika vērsti pret kritisko infrastruktūru gan pirms, gan arī pašu Eiropas vēlēšanu laikā.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē