☰

Arhīvs

CERT.LV lekcijas skolās un valsts un pašvaldību iestādēs

Informācija par CERT.LV pārstāvju vizītēm skolās un IT drošības apmācību valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem.

[] Vizītes un lekcijas

Droša atbrīvošanās no mobilās iekārtas

Daudzi cilvēki atbrīvojas no vecajām ierīcēm, nepadomājot par personīgo informāciju, kas joprojām ir ierīcē. Decembra OUCH! izdevumā mēs apskatīsim, kāda informācija var būt mobilajā ierīcē un kā to droši izdzēst, pirms jūs atbrīvojaties no vecās ierīces vai atdodat to kādam citam.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kā uzņēmumiem pasargāties no apjomīgas naudas summas izkrāpšanas

Turpinās gadījumi, kad uzņēmēji krāpniecisku aktivitāšu rezultātā zaudē liela apjoma naudas līdzekļus. Vienas krāpniecības ietvaros radītie zaudējumi sniedzas no 2 000 līdz pat 78 000 eiro.

[] Aktualitātes

Valsts iestāžu vadītāji piedalās kiberdrošības mācībās “Kiberdzirnas 2016”

Valsts un pašvaldību iestāžu vadītāji un par informācijas tehnoloģiju drošību atbildīgie darbinieki piedalījās kiberdrošības mācībās "Kiberdzirnas 2016". Mācību mērķis ir veicināt institūciju vadītāju izpratni par kiberdrošības incidentiem, to iespējamām sekām, kā arī nepieciešamo rīcību kiberdrošības incidentu novēršanai.

[] Aktualitātes

OUCH! novembra numurā - mākoņa droša izmantošana

“Mākoņa” priekšrocība ir vienkārša piekļuve un datu sinhronizācija no dažādām ierīcēm jebkurā pasaules malā, kā arī jūs viegli varat nodot informāciju jebkuram. Šādi tiešsaistes pakalpojumi var atvieglot jūsu dzīvi un darbu, taču tiem piemīt arī unikāli riski.

[] Ieteikumi lietotājiem

Pašvaldību mājas lapās atrod nopietnas ievainojamības

Oktobrī CERT.LV veica ielaušanās testus jeb drošības pārbaudes 119 pašvaldību mājaslapās, no kurām 21 lapā tika atrastas kritiskas ievainojamības. Populārākās no ievainojamībām bija SQL injekcijas un starpvietņu skriptēšana.

[] Ziņas

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē