☰

Arhīvs

Pieejama statistika par 2016. gada novembri

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.11.2016. līdz 30.11.2016.

[] Statistika

OUCH! novembra numurā - mākoņa droša izmantošana

“Mākoņa” priekšrocība ir vienkārša piekļuve un datu sinhronizācija no dažādām ierīcēm jebkurā pasaules malā, kā arī jūs viegli varat nodot informāciju jebkuram. Šādi tiešsaistes pakalpojumi var atvieglot jūsu dzīvi un darbu, taču tiem piemīt arī unikāli riski.

[] Ieteikumi lietotājiem

Iznākušas nedēļas ziņas par drošības incidentiem Nr.40-2016

E-pastos ar tematu "par nesamaksātu parādu" tiek izplatīts vīruss; Tīmekļa vietnes uzbrūk apmeklētāju ierīcēm; Vilto e-pastus uzņēmuma vadītāja vārdā.

[] Pārskati

Pašvaldību mājas lapās atrod nopietnas ievainojamības

Oktobrī CERT.LV veica ielaušanās testus jeb drošības pārbaudes 119 pašvaldību mājaslapās, no kurām 21 lapā tika atrastas kritiskas ievainojamības. Populārākās no ievainojamībām bija SQL injekcijas un starpvietņu skriptēšana.

[] Ziņas

Aicinām pieteikties semināram "Esi drošs"

Publicēti prezentāciju materiāli un video ieraksts. Seminārā tika prezentētas tēmas par aktualitātēm IT drošībā, atbildīgu ievainojamību atklāšanu, atvērtajiem datiem, aizdomīgu darbību identifikāciju tīklā un elektroniskās identifikācijas uzraudzības komiteju.

[] Pasākumi

Iznākušas nedēļas ziņas par drošības incidentiem Nr.39-2016

Mēģina pārņemt internetu ar masīvu DDoS uzbrukumu palīdzību; Kompromitēta kāda novada vietne; Nedroša lietotāju piekļuves datu pārraide; Aktīva "Locky" datorvīrusa izplatīšanas kampaņa; Izķēmotas valsts iestāžu mājaslapas

[] Pārskati

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē