☰

Jaunumi

Kiberlaikapstākļi (MAIJS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2023. gada maiju. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

“KeePass” publicējis atjauninājumus, kas novērš CVE-2023-32784 ievainojamību

Paroļu pārvaldnieka “KeePass” izstrādātājs jūnija sākumā publicējis ilgi gaidīto atjaunoto programmatūras versiju 2.54. Atjaunotā versija novērš bīstamu CVE-2023-32784 ievainojamību, kas uzbrucējiem sniedz iespēju no lietotnes atmiņas teksta formā izgūt galveno paroli (master password).

[] Brīdinājumi

CERT.LV darbības pārskats par 2023. gada 1. ceturksni

Visa pārskata perioda garumā bija vērojami periodiski intensīvi Krievijas agresiju atbalstošu haktīvistu veikti DDoS uzbrukumi gan pret valsts pārvaldes iestādēm, gan pret finanšu, enerģētikas un transporta sektoru uzņēmumiem, taču tie neradīja ietekmi. Konstatēti arī ilgstoši mērķētu uzbrukumu mēģinājumi pret vairākām valsts iestādēm.

[] Pārskati

Pieejama statistika par 2023. gada maiju

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.05.2023. līdz 31.05.2023.

[] Statistika

Attālinātās koda izpildes ievainojamība Barracuda ESG risinājumā

Ievainojamība ir ar CVSS 9.4 un sniedz uzbrucējiem iespēju veikt attālinātu koda izpildi. Šī ievainojamība jau tiek izmantota uzbrukumos, vairāki cietušie ir arī Latvijā.

[] Brīdinājumi

Mākslīgais intelekts – izmanto to droši

ChatGPT un citi mākslīgā intelekta (MI) rīki ir ērti izmantojami dažādu ikdienišķu uzdevumu veikšanai. Taču arī ar mākslīgā intelekta rīkiem, tāpat kā ar jebkuru citu rīku, jāievēro vairāki piesardzības pasākumi, lai rīku varētu izmantot droši. Papildus jāņem vērā tas, ka lielo sabiedrības interesi par MI cenšas izmantot arī krāpnieki.

[] Brīdinājumi Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē

Drošības incidentu karte