☰

Arhīvs

OUCH! novembra numurā - mākoņa droša izmantošana

“Mākoņa” priekšrocība ir vienkārša piekļuve un datu sinhronizācija no dažādām ierīcēm jebkurā pasaules malā, kā arī jūs viegli varat nodot informāciju jebkuram. Šādi tiešsaistes pakalpojumi var atvieglot jūsu dzīvi un darbu, taču tiem piemīt arī unikāli riski.

[] Ieteikumi lietotājiem

Pašvaldību mājas lapās atrod nopietnas ievainojamības

Oktobrī CERT.LV veica ielaušanās testus jeb drošības pārbaudes 119 pašvaldību mājaslapās, no kurām 21 lapā tika atrastas kritiskas ievainojamības. Populārākās no ievainojamībām bija SQL injekcijas un starpvietņu skriptēšana.

[] Ziņas

Aicinām pieteikties semināram "Esi drošs"

Publicēti prezentāciju materiāli un video ieraksts. Seminārā tika prezentētas tēmas par aktualitātēm IT drošībā, atbildīgu ievainojamību atklāšanu, atvērtajiem datiem, aizdomīgu darbību identifikāciju tīklā un elektroniskās identifikācijas uzraudzības komiteju.

[] Pasākumi

Aizpildi interaktīvo testu - Cik grūts medījums Tu esi krāpniekiem?

Testā ikviens var novērtēt savu prasmju un zināšanu līmeni par personīgo datu drošību, kā arī iegūt noderīgus ieteikumus.

[] Aktualitātes

Ļaunprogrammatūras izplatās mobilajās ierīcēs. Apstājies.Domā.Pieslēdzies., lai pasargātu mobilās ierīces no kibernoziedzniekiem.

Lai informētu lietotājus, Eiropola Eiropas Kibernoziedzības centrs (EC3) Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros 24.10.2016. uzsāk apvienoto informācijas kampaņu pret ļaunprogrammatūrām mobilajās ierīcēs.

[] Aktualitātes

Aicinam piedalīties mediju Kiberdrošības brokastīs

Mediju pārstāvji tiks informēti par Kiberdrošības mēneša notikumiem, aktuālākajiem apdraudējumiem un atbildīgas ievainojamību atklāšanas procesu.

[] Pasākumi

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē