☰

Arhīvs

OUCH! decembra numurā: Jā, jūs esat mērķis

Cilvēki bieži uzskata, ka viņi nav kibernoziedznieku potenciālie upuri, ka viņi, viņu sistēmas vai konti nav tik vērtīgi. Taču tā nav patiesība. Ja jūs lietojat informācijas tehnoloģijas vai nu darbā, vai mājās, jūs noteikti esat interesanti kibernoziedzniekiem. Ko darīt, kā sevi pasargāt?

[] Ieteikumi lietotājiem

Ne viss ir zelts, kas spīd – esiet modri, svētku laikā iepērkoties internetā

Tāpat kā citus gadus, arī šogad CERT.LV aicina Latvijas iedzīvotājus būt modriem un uzmanīties, plānojot svētku pirkumus internetā. Pirmsvētku un svētku periods ir nevien labestības un dāsnuma laiks, bet diemžēl arī „ražas ievākšanas” laiks krāpniekiem un shēmotājiem, kas kibertelpā kā lamatas nemanāmi izvietojuši savus krāpnieciskos interneta veikalus.

[] Ieteikumi lietotājiem

Pieejama statistika par 2018. gada novembri

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.11.2018. līdz 30.11.2018.

[] Statistika

Krāpnieciski brīdinājumi par nokavētu nodokļu maksājumu

UZMANĪBU: izplatās krāpnieciski e-pasti it kā Finanšu ministrijas vārdā par nokavētu nodokļu nomaksu. E-pasta pielikumā ir vīruss, kas ievāc informāciju par parolēm un, iespējams, nošifrē datora saturu.

[] Brīdinājumi

Bergmanis piedalīsies Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas balvas "Platīna pele 2018" pasniegšanas ceremonijā

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies Latvijas IKT balvas “Platīna pele 2018” pasniegšanas ceremonijā, kuras laikā apbalvos kategorijas “Labākā kiberdrošības iniciatīva” laureātu. Aizsardzības ministrija ir balvas “Platīna pele 2018” kategorijas “Labākā kiberdrošības iniciatīva” partneris.

[] Aktualitātes

Pieejama statistika par 2018. gada oktobri

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.10.2018. līdz 31.10.2018.

[] Statistika

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē