☰

Arhīvs

CERT.LV par traucējumiem Swedbank pakalpojumu darbībā

CERT.LV apstiprina, ka iegūtā informācija liecina par tehniskas dabas kļūmi sistēmā, kuru Swedbank ekspertiem izdevās operatīvi novērst. CERT.LV nav konstatējusi ļaunprātīgu ārējo ietekmi.

[] Aktualitātes

IT drošības seminārs "Esi drošs" martā

Semināra tēmas: apkopojums par CERT.LV piedāvātajiem risinājumiem; DoH! DNS over HTTPS; tīmekļa lietojumu drošība; mobilo iekārtu droša izmantošana valsts un pašvaldību iestādēs; paredzēta arī paneļdiskusija par e-adreses ieviešanu un izaicinājumiem, kā arī iepazīstināsim ar CERT.LV aktualitātēm.

[] Pasākumi

Jauns regulējums pamatpakalpojumu un digitālo pakalpojumu sniedzējiem

Jaunie MK noteikumu grozījumi papildina 2018. gada 11. oktobra grozījumus Informācijas tehnoloģiju drošības likumā, ar kuriem Latvijā tika ieviesta 2016.gada 6.jūlija direktīva 2016/1148 (NIS direktīva), kuras mērķis ir visās ES dalībvalstīs noteikt vienādi augsta līmeņa tīklu un informācijas sistēmu drošību.

[] Aktualitātes

Mācības „Crossed Swords 2019” integrē kiberkomponenti liela mēroga operācijās

Ikgadējās tehniskās kiberdrošības mācības „Crossed Swords 2019” tika organizētas Tallinā, Igaunijā, sadarbojoties NATO apvienotajam kiberaizsardzības izcilības centram (CCDCoE) un CERT.LV. Mācību galvenā uzmanība tika vērsta uz sarkanā karoga komandu ofensīvo prasmju attīstību kiberoperāciju plānošanā, izpildē un reaģēšanā uz apdraudējumu.

[] Aktualitātes

OUCH! februāra numurā: Personalizēta krāpšana

Kibernoziedznieki turpina rast arvien jaunus veidus, kā cilvēkus apmuļķot. Arvien populārāks kļūst jaunais krāpšanas veids – personalizētā krāpšana. Kibernoziedznieki ievāc vai nopērk informāciju par miljoniem cilvēku, un tad izmanto šo informāciju, lai personalizētu uzbrukumus. Rakstā nodemonstrēts, kā šie uzbrukumi darbojas, izanalizējot tipisku piemēru.

[] Ieteikumi lietotājiem

Mazcenas risinājums drošai informācijas apstrādei

Eksistē jomas, kurās ar mazu budžetu un bez specifiskām zināšanām ir jānodrošina augsta drošības informācijas apstrāde – piemēram, pētnieciskie žurnālisti, NVO, u.c. Šajā rakstā apskatīsim, pēc CERT.LV drošības ekspertu viedokļa, vienu no labākajiem risinājumiem, kurā sabalansēta drošība, funkcionalitāte un lietošanas ērtums.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē