☰

Arhīvs

Pārskats par Latvijas kibertelpā notiekošo politiskā saspīlējuma apstākļos

(PAPILDINĀTS 21.03.2022) Latvijas kibertelpā jau kopš janvāra vidus ir jūtama paaugstināta aktivitāte, kas ir būtiski pieaugusi kopš februāra vidus un jo īpaši kopš kara sākuma. Kopumā situācija ir stabila, sekmīgi uzbrukumi ar būtisku ietekmi valsts un kritiskās infrastruktūras sektorā līdz šim nav konstatēti.

[] Aktualitātes

“Digitālā nedēļa 2022” rosinās pievērsties digitālajai drošībai un kritiskajai domāšanai

No 21. līdz 25. martam Latvijā norisināsies ikgadējā informatīvi izglītojošā kampaņa “Digitālā nedēļa 2022”. Dažādos pasākumu formātos uzņēmumi un iedzīvotāji tiks aicināti attīstīt digitālās prasmes biznesam un nodarbinātībai, aktīvāk izmantot tehnoloģijas un pakalpojumus, vienlaikus pievēršot uzmanību digitālajai identitātei, drošībai un kritiskajai domāšanai.

[] Aktualitātes

Nopietna ievainojamība Windows SMBv3 protokolā (CVE-2022-24508)

8.martā Microsoft savā ikmēneša ielāpu otrdienā publicējis labojumus 71 ievainojamībai, starp kurām ir arī svarīga Windows SMBv3 (Server Message Block) protokola ievainojamība (CVE-2022-24508; 8.8/10).

[] Brīdinājumi

Kiberlaikapstākļi (FEBRUĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2022. gada februāri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Kernel ievainojamība (CVE-2022-0847) ļauj uzbrucējiem iegūt “root” tiesības Linux distributīvos

Jaunu Linux ievainojamību, dēvētu arī par “Dirty Pipe” (CVE-2022-0847; 7.8/10), var viegli izmantot, lai lietotājs ar ierobežotām tiesībām iegūtu pilnas “root” tiesības. Publiski pieejamā informācija liecina, ka ietekmēta ir Linux Kernel 5.8 versija un jaunākas – arī uz Android ierīcēm.

[] Brīdinājumi

Apgūstiet jaunu izdzīvošanas prasmi: Dziļviltojumu (deepfake) atpazīšana OUCH! marts 2022

Dziļviltojumi ir viltoti attēli, video vai audio ieraksti. Izmantojot šos ļoti reālistiskos viltojumus, uzbrucēji cenšas apmānīt cilvēku maņas, nozagt svešu naudu, izdarīt spiedienu uz cilvēkiem, manipulēt ar viedokļiem un ietekmēt uzskatus, radot viltus ziņas. Ņemot vērā šos uzbrukumus, jums jākļūst vēl uzmanīgākiem pret to, kam jūs ticat, lasot ziņas vai sociālos medijus.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē