☰

Ziņas

Aizvadīts Baltijā gaidītākais notikums kiberdrošībā – konference “CyberChess 2023”

Svinēt savu izvēli būt par kibertelpas aizstāvjiem un vienlaikus domāt par savu profesionālo spēju un iemaņu pilnveidi – tā varētu raksturot valdošo noskaņojumu 4. un 5. oktobrī, kad Eiropas Kiberdrošības mēneša laikā, Rīgā jau desmito reizi notika starptautiskā kiberdrošības konference CyberChess 2023.

[] Pasākumi

Latvijas jauniešus aicina pieteikties kibersacensībām #KiberPlēsis

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas jaunieši, vecumā no 16 līdz 24 gadiem, tiek aicināti reģistrēt savu dalību kibervides sacensībām #KiberPlēsis, ko rīko kiberdrošības uzņēmums CYBER CIRCLE. Sacensību dalībniekiem būs iespēja izaicināt savas IT prasmes, kļūstot par kibertelpas varoņiem, risinot uzdevumus “Capture the Flag” (CTF) formātā.

[] Aktualitātes

Kiberlaikapstākļi (OKTOBRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2023. gada OKTOBRI. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Mana iekārta ir uzlauzta. Ko darīt?, OUCH! novembris 2023

Lai arī cik drošs jūs censtos būt, agrāk vai vēlāk var gadīties, ka tiek uzlauzts jūsu konts vai kāda ierīce. Jo drīzāk konstatēsiet, ka ir noticis kaut kas slikts, un ātrāk reaģēsiet, jo vairāk varēsiet samazināt negatīvo ietekmi.

[] Ieteikumi lietotājiem

Saruna ar Aizsardzības ministrijas Eiropas Savienības kiberdrošības jautājumu nodaļas vadītāju Mihailu Potapovu

Publiskā un privātā sektora kiberdrošība nav nodalāmas, tās viena otru būtiski ietekmē, tāpēc arī izaicinājumi ir jārisina visiem kopā. Kiberdrošības risku pārvarēšanā liela nozīme ir dažādu sektoru – publiskā, komerciālā, privātā – sadarbībai gan valsts ietvaros, gan pārrobežu mērogā.

[] Aktualitātes

Kāpēc ir svarīgi veikt atjauninājumus? OUCH! oktobris 2023

Kiberuzbrucēji nepārtraukti meklē un atrod jaunas ievainojamības jūsu ikdienā izmantotajā programmatūrā. Ievainojamība ir kļūda vai nepilnība programmatūras izstrādes procesā. Tā var būt programmatūra, ko izmantojam savos klēpjdatoros, aplikācijas viedtālruņos vai pat programmatūra tādās iekārtās kā zīdaiņa pieskatīšanas monitors, kā arī jebkurās citās viedierīcēs jūsu mājā.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē