☰

Ziņas

Kiberlaikapstākļi (MAIJS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2023. gada maiju. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Mākslīgais intelekts – izmanto to droši

ChatGPT un citi mākslīgā intelekta (MI) rīki ir ērti izmantojami dažādu ikdienišķu uzdevumu veikšanai. Taču arī ar mākslīgā intelekta rīkiem, tāpat kā ar jebkuru citu rīku, jāievēro vairāki piesardzības pasākumi, lai rīku varētu izmantot droši. Papildus jāņem vērā tas, ka lielo sabiedrības interesi par MI cenšas izmantot arī krāpnieki.

[] Brīdinājumi Ieteikumi lietotājiem

Mākslīgais intelekts: Kas par to jāzina? OUCH! maijs 2023

Mākslīgais intelekts (MI) apraksta sistēmas, kas programmētas domāt un reaģēt tāpat kā cilvēki. Lai gan MI ne vienmēr ir kaut kas tāds, no kā būtu jābaidās, tomēr pastāv daži ar to saistīti riski, par kuriem ir jāzina.

[] Ieteikumi lietotājiem

Vairāk nekā 50 valstīs identificēta "Snake" ļaunatūras darbība

Maija sākumā ASV kiberdrošības aģentūra CISA publicēja paziņojumu par to, ka vairāk nekā 50 valstīs, tostarp Eiropā, identificēta ar ļaunatūru Snake inficēta infrastruktūra.

[] Aktualitātes Brīdinājumi

Latvijas un Luksemburgas komanda ieguvusi ceturto vietu kiberaizsardzības sacensībās “Locked Shields 2023”

Pagājušajā mēnesī ļoti veiksmīgi noslēdzās pasaulē lielākās un sarežģītākās ikgadējās starptautiskās reālā laikā notiekošās kiberaizsardzības mācības “Locked Shields 2023”, ko organizē NATO apvienotais Kiberaizsardzības izcilības centrs (NATO CCDCOE). Latvijas un Luksemburgas apvienotā komanda šogad 24 komandu konkurencē ieņēma augsto 4.vietu.

[] Aktualitātes

Kiberlaikapstākļi (APRĪLIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2023. gada aprīli. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē