☰

Arhīvs

Cyber Europe 2022: Eiropas veselības aprūpes nozares kibernoturības testēšana

Eiropas Savienības Kiberdrošības aģentūra (ENISA) organizēja kiberdrošības mācības, lai pārbaudītu reaģēšanas spējas uz uzbrukumiem ES veselības aprūpes infrastruktūrai un pakalpojumiem.

[] Aktualitātes

Ministru kabinets atbalsta Nacionālā kiberdrošības centra izveidi

Šodien, 7. jūnijā, Ministru kabinets izskatīja informatīvo ziņojumu “Par valsts kiberdrošības pārvaldības uzlabošanu”, atbalstot Nacionālā kiberdrošības centra izveidi no 2023. gada 1. janvāra.

[] Aktualitātes

Noslēgušās vērienīgās kiberaizsardzības mācības “Locked Shields 2022”

Pagājušajā nedēļā veiksmīgi noslēdzās ikgadējās starptautiskās kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2022", kurās piedalījās vairāk nekā 2000 dalībnieki no 32 valstīm, tostarp arī Latvijas un Kanādas apvienotā komanda.

[] Aktualitātes

Pārskats par Latvijas kibertelpā notiekošo politiskā saspīlējuma apstākļos

(PAPILDINĀTS 21.03.2022) Latvijas kibertelpā jau kopš janvāra vidus ir jūtama paaugstināta aktivitāte, kas ir būtiski pieaugusi kopš februāra vidus un jo īpaši kopš kara sākuma. Kopumā situācija ir stabila, sekmīgi uzbrukumi ar būtisku ietekmi valsts un kritiskās infrastruktūras sektorā līdz šim nav konstatēti.

[] Aktualitātes

“Digitālā nedēļa 2022” rosinās pievērsties digitālajai drošībai un kritiskajai domāšanai

No 21. līdz 25. martam Latvijā norisināsies ikgadējā informatīvi izglītojošā kampaņa “Digitālā nedēļa 2022”. Dažādos pasākumu formātos uzņēmumi un iedzīvotāji tiks aicināti attīstīt digitālās prasmes biznesam un nodarbinātībai, aktīvāk izmantot tehnoloģijas un pakalpojumus, vienlaikus pievēršot uzmanību digitālajai identitātei, drošībai un kritiskajai domāšanai.

[] Aktualitātes

Kiberuzbrukuma riskam pakļauts ikviens interneta lietotājs

Kā liecina CERT.LV veiktā iedzīvotāju aptauja 2021. gada nogalē, tad vairāk nekā 70% aptaujāto iedzīvotāju maldīgi uzskata, ka nav pakļauti kiberuzbrukuma riskam. CERT.LV sadarbībā ar Valsts policiju skaidro, ka šādam riskam pakļauts ir ikviens Latvijas iedzīvotājs. Par to liecina arī Valsts policijas kopš 2017.gada apkopotā statistika.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē