☰

Arhīvs

Kiberlaikapstākļi (FEBRUĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2022. gada februāri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Apgūstiet jaunu izdzīvošanas prasmi: Dziļviltojumu (deepfake) atpazīšana OUCH! marts 2022

Dziļviltojumi ir viltoti attēli, video vai audio ieraksti. Izmantojot šos ļoti reālistiskos viltojumus, uzbrucēji cenšas apmānīt cilvēku maņas, nozagt svešu naudu, izdarīt spiedienu uz cilvēkiem, manipulēt ar viedokļiem un ietekmēt uzskatus, radot viltus ziņas. Ņemot vērā šos uzbrukumus, jums jākļūst vēl uzmanīgākiem pret to, kam jūs ticat, lasot ziņas vai sociālos medijus.

[] Ieteikumi lietotājiem

IT drošības seminārs "Esi drošs" martā

Semināra tēmas: kiberdrošības aktualitātes ģeopolitiskā saspīlējuma apstākļos, valsts un pašvaldību vietņu ievainojamību ziņošana, piegāžu ķēžu uzbrukumi, CERT.LV pētījums par iedzīvotāju paradumiem internetā u.c.

[] Pasākumi

Kiberlaikapstākļi (JANVĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2022. gada janvāri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Kiberuzbrukuma riskam pakļauts ikviens interneta lietotājs

Kā liecina CERT.LV veiktā iedzīvotāju aptauja 2021. gada nogalē, tad vairāk nekā 70% aptaujāto iedzīvotāju maldīgi uzskata, ka nav pakļauti kiberuzbrukuma riskam. CERT.LV sadarbībā ar Valsts policiju skaidro, ka šādam riskam pakļauts ir ikviens Latvijas iedzīvotājs. Par to liecina arī Valsts policijas kopš 2017.gada apkopotā statistika.

[] Aktualitātes

Ikviens var uzsākt karjeru kiberdrošības jomā OUCH! februāris 2022

Vai esat domājis par kiberdrošības profesionāļa karjeru? Tā ir strauja, ļoti dinamiska joma ar lielu skaitu aizraujošu specialitāšu, no kurām izvēlēties. Un tam nav nepieciešams grāds datorzinātnēs!

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē