☰

Arhīvs

Privātums – jūsu digitālā nospieduma aizsardzība OUCH! aprīlis 2021

Ikreiz, kad tiešsaistē kaut ko pārlūkojat vai iegādājaties, skatāties videoklipu, pērkat pārtiku, apmeklējat ārstu vai izmantojat kādu lietotni savā viedtālrunī, viedtelevizorā vai citā mājas ierīcē, par jums tiek ievākta informācija. Šo informāciju var izmantot dažādi, arī, lai padarītu jūs par mērķi un uzbruktu jums.

[] Ieteikumi lietotājiem

Pirmo reizi mācību “Locked Shields” vēsturē realizēta Eiropas un Āzijas sadarbība

Pagājušajā nedēļā veiksmīgi noslēdzās pasaulē lielākās un sarežģītākās starptautiskās reālā laikā notiekošās kiberaizsardzības mācības “Locked Shields 2021”, ko organizē NATO CCDCOE. Pirmo reizi mācību vēsturē tika īstenota starpreģionālā sadarbība, vienā komandā apvienojot Eiropas (pārstāvēja Latvija) un Āzijas (pārstāvēja Korejas Republika) ekspertus.

[] Aktualitātes

Kiberlaikapstākļi (MARTS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2021. gada martu. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Nākamnedēļ sāksies pasaulē lielākās starptautiskās kiberaizsardzības reālā laika mācības

Nākamnedēļ NATO apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (NATO CCDCOE) organizē mācības “Locked Shields 2021”, kas ir lielākās un sarežģītākās starptautiskās reālā laikā notiekošās kiberaizsardzības mācības pasaulē.

[] Aktualitātes

Aicinām sekot līdzi "Digitālās nedēļas 2021" pasākumiem

No šodienas līdz 26.martam norisināsies “Digitālā nedēļa 2021”, kur vairākās diskusijās un tiešsaistes pasākumos aktīvi piedalīsies arī CERT.LV speciālisti. Ar visu minēto pasākumu un diskusiju sarakstu varat iepazīties tālāk rakstā.

[] Aktualitātes

Identitātes zādzība – kā sevi pasargāt? OUCH! marts 2021

Identitātes zādzība ir tad, kad noziedznieks nozog informāciju par jums un izmanto šo informāciju krāpniecisku darbību veikšanai, piemēram, pieprasot bezdarbnieka pabalstu, nodokļu atmaksu, jaunu aizdevumu vai kredītkarti uz jūsu vārda. Ja jūs neveicat piesardzības pasākumus, jums var nākties piedzīvot stresu un sarežģījumus, kas izriet no identitātes zādzības.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē