☰

Arhīvs

OUCH! jūlija numurā: Izspiedējvīrusi

Izspiedējvīrusi ir ļaundaru radītas programmatūras (ļaunatūras), kas paredzētas, lai sašifrētu jūsu failus vai datoru un turētu kā ķīlniekus, pieprasot samaksu par to atguvi. Izspiedējvīrusi ir kļuvuši ļoti populāri, jo tas ir viegls un ērts veids, kā ļaundariem gūt peļņu. Kā aizsargāties pret infekciju?

[] Ieteikumi lietotājiem

Kiberlaikapstākļi (JŪNIJS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2020. gada jūniju. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Pastelyzer – the paste analyzer – ir tapis rīks CERT.LV ikdienas darba uzlabošanai

Tapis rīks, kas, iekļaujoties esošajā darbplūsmā, palīdz uzlabot CERT.LV ikdienu un nākotnē var kļūt noderīgs ikvienas informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas darbā kā Eiropā, tā aiz tās robežām. Rīku ar API iespējams integrēt arī jebkuras organizācijas ikdienas darbībā.

[] Aktualitātes

Kiberlaikapstākļi (MAIJS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2020. gada maiju. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

OUCH! jūnija numurā: Kā padarīt māju kiberdrošu

Pagātnē mājas tīkla izveide nebija nekas vairāk kā viena bezvadu maršrutētāja un pāris datoru uzstādīšana. Taču šodien daudzi no mums strādā, mācās vai izmanto internetu no mājām, tāpēc mums jāpievērš lielāka uzmanība mājas kiberdrošībai. Četri vienkārši padomi, kā to nodrošināt.

[] Ieteikumi lietotājiem

"DNS ugunsmūris" piedzīvo virkni uzlabojumu

CERT.LV un NIC (.LV domēna vārdu reģistra uzturētāja) kopprojekts "DNS ugunsmūris" ir piedzīvojis virkni uzlabojumu, kas padara to lietotājiem saprotamāku un draudzīgāku. Ir papildinātas ugunsmūra uzstādīšanas instrukcijas, kā arī ugunsmūris ir ieguvis jaunu vizuālo identitāti ar savu simbolu un sargu "Ugunīgo kaķi Muri".

[] Aktualitātes

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē