☰

Arhīvs

Drošs elektroniskais paraksts un dinamiskais saturs

Latvijas kiberdrošības pētnieks, Possible Security dibinātājs, Kirils Solovjovs, ir aktualizējis jautājumu par to, kā, izmantojot dažādas .docx un .odt teksta dokumentu formātos pieejamās funkcijas, potenciālajiem krāpniekiem ir iespējams radīt e-parakstītus dokumentus, kuru datņu saturs ir nemainīgs, taču faktiskā lietotājam attēlotā dokumenta reprezentācija var atšķirties.

[] Brīdinājumi

Pieaudzis piekļuves tiesību izkrāpšanas uzbrukumu skaits

Microsoft informē, ka pēdējo mēnešu laikā manāmi audzis Office 365 piekļuves tiesību izkrāpšanas uzbrukumu skaits. Šajā gadījumā uzbrucēju mērķis ir iegūt daudz plašāku piekļuvi dažādiem lietotājam pieejamiem resursiem, ko nevar panākt ar ierastajiem pikšķerēšanas uzbrukumiem.

[] Brīdinājumi

Mobilo ierīču aizsardzība OUCH! jūlijs 2021

Mobilās ierīces nodrošina lielisko iespēju sazināties ar draugiem, iepirkties, izmantot bankas pakalpojumus tiešsaistē, skatīties filmas, spēlēt spēles un veikt neskaitāmas citas darbības. Tā kā šīm ierīcēm ir būtiska loma jūsu dzīvē, ir svarīgi, lai jūs un jūsu ierīces būtu drošas un aizsargātas.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kiberlaikapstākļi (JŪNIJS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2021. gada jūniju. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Pieejama statistika par 2021. gada 2. ceturksni

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.04.2021. līdz 30.06.2021.

[] Statistika

Pieejama statistika par 2021. gada jūniju

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.06.2021. līdz 30.06.2021.

[] Statistika

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē