☰

Arhīvs

Vikšķerēšana (Vishing) – tālruņa zvanu uzbrukumi un krāpšanās OUCH! maijs 2021

Bieži kibernoziedznieku iztēlojas kā noziedzīgās pasaules ģēniju, kurš veic pārdomātus uzbrukumus, izmantojot sarežģīta tehnoloģijas. Taču bieži vien viss ir daudz vienkāršāk. Uzbrucējs vienkārši izmanto tālruni, jo šādi ir mazāk tehnoloģisku šķēršļu - dažādu tehnisku drošības risinājumu, kā arī piezvanot ir daudz vieglāk raisīt emocijas un radīt uzticību. Kā to apturēt?

[] Ieteikumi lietotājiem

Pieejama statistika par 2021. gada aprīli

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.04.2021. līdz 30.04.2021.

[] Statistika

Kiberlaikapstākļi (APRĪLIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2021. gada aprīli. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

CERT.LV darbības pārskats par 2021. gada 1. ceturksni

Pārskata periodu iezīmēja jauna krāpniecība, kurā krāpnieki izmantoja preču piegādes kompāniju – DPD Latvija vai Omniva Latvija – zīmolus, lai izkrāptu no iedzīvotājiem maksājumu karšu datus un finanšu līdzekļus. Apjomīgu incidentu izraisīja martā publicētās kritiskās Microsoft Exchange e-pasta serveru ievainojamības. Aktualizējās arī IoT iekārtu un datu drošības jautājumi.

[] Pārskati

Privātums – jūsu digitālā nospieduma aizsardzība OUCH! aprīlis 2021

Ikreiz, kad tiešsaistē kaut ko pārlūkojat vai iegādājaties, skatāties videoklipu, pērkat pārtiku, apmeklējat ārstu vai izmantojat kādu lietotni savā viedtālrunī, viedtelevizorā vai citā mājas ierīcē, par jums tiek ievākta informācija. Šo informāciju var izmantot dažādi, arī, lai padarītu jūs par mērķi un uzbruktu jums.

[] Ieteikumi lietotājiem

CERT.LV aicina atbildīgi attiekties pret saviem datiem

CERT.LV ir saņēmusi jau vairākus pieteikumus, kuros iedzīvotāji ziņo, ka ir nosūtījuši savus datus krāpniekiem. Krāpnieki PayPal vārdā izsūta e-pastus par problēmām ar kontu un aicina saņēmējus veikt identitātes apstiprināšanu, tādejādi cenšoties iegūt piekļuvi upuru datiem un finanšu līdzekļiem.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē