☰

Arhīvs

CERT.LV darbības pārskats par 2020. gadu

Latvija piedzīvoja vairākus izaicinājumus – strauju pielāgošanos attālinātajam darbam, virkni īpaši pielāgotu krāpšanas kampaņu un inovatīvus kiberuzbrukumus. Īpaši audzis kiberuzbrukumu skaits privātpersonu iekārtām mājsaimniecībās. Pārskata periods izcēlās arī ar vairāku īpaši kritisku ievainojamību atklāšanu. Uzbrucēji vairākas no tām veiksmīgi pielietoja uzbrukumos.

[] Pārskati

Pirmo reizi mācību “Locked Shields” vēsturē realizēta Eiropas un Āzijas sadarbība

Pagājušajā nedēļā veiksmīgi noslēdzās pasaulē lielākās un sarežģītākās starptautiskās reālā laikā notiekošās kiberaizsardzības mācības “Locked Shields 2021”, ko organizē NATO CCDCOE. Pirmo reizi mācību vēsturē tika īstenota starpreģionālā sadarbība, vienā komandā apvienojot Eiropas (pārstāvēja Latvija) un Āzijas (pārstāvēja Korejas Republika) ekspertus.

[] Aktualitātes

Pieejama statistika par 2021. gada 1. ceturksni

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.01.2021. līdz 31.03.2021.

[] Statistika

Kiberlaikapstākļi (MARTS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2021. gada martu. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Nākamnedēļ sāksies pasaulē lielākās starptautiskās kiberaizsardzības reālā laika mācības

Nākamnedēļ NATO apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (NATO CCDCOE) organizē mācības “Locked Shields 2021”, kas ir lielākās un sarežģītākās starptautiskās reālā laikā notiekošās kiberaizsardzības mācības pasaulē.

[] Aktualitātes

Pieejama statistika par 2021. gada martu

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.03.2021. līdz 31.03.2021.

[] Statistika

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē