☰

Arhīvs

Kiberlaikapstākļi (JANVĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2020. gada janvāri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Mācības “Crossed Swords 2020” sasniedz jaunas virsotnes – gan starptautiskās sadarbības, gan starpdisciplināro aktivitāšu jomā

Sestās ikgadējās kiberdrošības mācības „Crossed Swords” Rīgā, Latvijā, šogad kopā pulcēja vairāk nekā 120 tehnisko ekspertu, nacionālo Kiberpavēlniecību un speciālo vienību pārstāvjus, kā arī militāro policiju.

[] Aktualitātes

Pieejama statistika par 2020. gada janvāri

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.01.2020. līdz 31.01.2020.

[] Statistika

Inficēti e-pasti Latvijas Universitātes vārdā

Brīdinājums! Šodien Latvijas Universitātes vārdā masveidā tiek izsūtīti inficēti e-pasti ar LokiBot vīrusu pielikumā. Minētais vīruss paredzēts paroļu un sensitīvas informācijas zagšanai no upura iekārtas.

[] Brīdinājumi

Valsts policija brīdina par šifrējošo izspiedējvīrusu uzbrukumiem

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas, veicot informācijas pārbaudi par kiberuzbrukumiem un aktīvi sadarbojoties ar CERT.LV speciālistiem, periodiski saņem sūdzības gan no fiziskām, gan juridiskām personām par dažādu šifrējošo izspiedējvīru uzbrukumiem.

[] Aktualitātes

CERT.LV pārbauda nopludinātu kompromitētu iekārtu sarakstu

CERT.LV veica kompromitēto serveru, maršrutētāju un lietu interneta (IoT) iekārtu saraksta, kas pagājušajā nedēļā tika publiskots tīmeklī, pārbaudi. Tika konstatēts, ka no visām sarakstā uzskaitītajām iekārtām nepilnas 100 atradās Latvijā.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē