☰

Arhīvs

Microsoft vārdā veikta pikšķerēšanas kampaņa

CERT.LV ir saņēmusi virkni ziņojumu par intensīvu pikšķerēšanas kampaņu, kas vērsta uz valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem. Pikšķerētāju neatlaidība apliecina nepieciešamību atgādināt darbiniekiem par pazīmēm, pēc kurām atpazīstami pikšķerēšanas uzbrukumi.

[] Brīdinājumi

Brīdinājums Smart-ID lietotājiem

Saņemta informācija par krāpniecisku kampaņu, kas vērsta pret Smart-ID lietotājiem ar mērķi piekļūt lietotāju kontiem. Lietotājiem tiek izsūtīti krāpnieciski e-pasti it kā Smart-ID tehniskā atbalsta vārdā, iespējami arī telefona zvani.

[] Brīdinājumi

Par SPKC tīmekļa vietnes darbības traucējumiem

CERT.LV sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) tīmekļa vietnes uzturētāju veica situācijas analīzi, kuras rezultātā apkopotā tehniskā informācija nesatur uzbrukuma pazīmes, bet liecina par periodiski nepietiekamu veiktspēju, kas radusies palielinātā apmeklējumu skaita rezultātā.

[] Aktualitātes

Uz valsts un pašvaldību iestādēm orientēta pikšķerēšanas kampaņa

Šodien masveidā valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem tiek izsūtīti pikšķerēšanas e-pasti ar mērķi nozagt e-pasta piekļuves datus. E-pasti izsūtīti no notification@box.lv un tematā norādīts - "Obligata E-pasta jauninašana uz ...." . Aicinām minēto e-pastu ignorēt, un nekādā gadījumā neievadīt prasītos datus.

[] Brīdinājumi

CERT.LV darbības pārskats par 2019. gada 4. ceturksni

Turpinājās krāpniecisku “finanšu speciālistu” zvani. Tika saņemti daudzi ziņojumi par krāpniecisku e-pastu kampaņu krievu valodā, kuros tika pieprasīta samaksa par kompromitējošas informācijas neizpaušanu. Decembrī CERT.LV veica vairāku incidentu analīzi, kuru detaļas liecināja, ka virkne valsts iestāžu darbinieku un politiķu ir piedzīvojuši mērķētu kiberuzbrukumu.

[] Pārskati

OUCH! februāra numurā: Sociālo mediju privātums

Neapdomīgi izpausta informācija var radīt negatīvu ietekmi ne tikai uz jūsu personīgo un profesionālo dzīvi, bet arī ietekmēt jūsu ģimeni un draugus. Sociālie tīkli ir lieliska vieta, kur atjaunot kontaktus, dalīties un mācīties. Taču pārliecināšanās, ka jūsu privātuma iestatījumi ir gana droši, nav vienīgais veids, kā varat sevi pasargāt.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē