☰

Arhīvs

COVID-19 negatīvi ietekmē arī kibertelpas drošību

COVID-19 pandēmijas ietekme jūtama ne vien fiziskajā pasaulē, bet arī kibertelpā. Ļaundari valdošo krīzes situāciju un organizāciju pāriešanu attālinātā darba režīmā nekautrējas izmantot savā labā - gan peļņas gūšanai, gan spiegošanai. Tādēļ aicinām šajā periodā būt īpaši piesardzīgiem un rūpēties arī par savu kiberhigiēnu.

[] Aktualitātes

CERT.LV ieteikumi attālinātam darbam ārkārtas situācijas apstākļos

Ieteikumi attālinātā darba organizēšanai, informācijas apritei un glabāšanai ārkārtas situācijas apstākļos.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kritiska Windows 10 ievainojamība - CVE-2020-0796

ATJAUNOTA INFORMĀCIJA! Microsoft publicējis atjauninājumus kritiskās ievainojamības (CVE-2020-0796) novēršanai, kas skar MS servera ziņojumu bloka protokolu 3.1.1. Šī ievainojamība ir bīstama, jo tā uzbrucējiem sniedz attālinātā koda izpildes iespēju (Remote Code Execution) mērķa SMB serverī (SMB Server) vai SMB Klientam (SMP Client).

[] Brīdinājumi

OUCH! marta numurā: Pavasara tīrīšana

Daudzi no mums ļoti gaida pavasari! Sāk mainīties ainava, sāk ziedēt puķes, un daudziem rodas vēlme veikt pavasara tīrīšanu. Nepieciešamība iztīrīt un sakārtot var būt acīm redzama, taču nepieciešamība veikt digitālo tīrīšanu bieži nav tik pašsaprotama. Apkopojam dažus vienkāršus padomus jūsu digitālās dzīves sakārtošanai un jaunu digitālo paradumu ieviešanai.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kiberlaikapstākļi (FEBRUĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2020. gada februāri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Pieejama statistika par 2020. gada februāri

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.02.2020. līdz 29.02.2020.

[] Statistika

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē