☰

Arhīvs

Februāra svarīgāko ziņu apskats

Šajā ziņu izlaidumā iespējams uzzināt par: pikšķerēšanas kampaņu, kas orientēta uz Smart-ID lietotājiem; krāpniecisku loteriju it kā “Latvijas Pasts” vārdā; par potenciālu aizsardzību pret e-pasta nosūtītāja adreses viltošanu; februāra kiberstāstiem, kā arī citu noderīgu informāciju.

[] Pārskati

Aizsardzība pret e-pasta nosūtītāja adreses viltošanu

Protokolu saime, kas nodrošina e-pastu apmaiņu ir fundamentāli nedroša un elementāri izmantojama ļaunprātīgos nolūkos. Lai pasargātu sevi un citus no sūtītāja lauka (From) viltošanas, iesakām izmantot DMARC protokolu.

[] Ieteikumi lietotājiem

Pieejama statistika par 2019. gada februāri

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.02.2019. līdz 28.02.2019.

[] Statistika

OUCH! marta numurā: Kā atbrīvoties no mobilās iekārtas

Mobilās iekārtas turpina attīstīties un pilnveidoties pārsteidzošā ātrumā. Tā rezultātā, daļa cilvēku katru gadu tās regulāri maina. Diemžēl, iekārtu īpašnieki bieži neiedomājas, cik daudz viņu personīgās informācijas patiesībā glabājas šajās ierīcēs. OUCH! marta numurā mēs apskatīsim, kā jums vajadzētu droši tās iztīrīt, pirms no ierīces atbrīvojaties.

[] Ieteikumi lietotājiem

CERT.LV par traucējumiem Swedbank pakalpojumu darbībā

CERT.LV apstiprina, ka iegūtā informācija liecina par tehniskas dabas kļūmi sistēmā, kuru Swedbank ekspertiem izdevās operatīvi novērst. CERT.LV nav konstatējusi ļaunprātīgu ārējo ietekmi.

[] Aktualitātes

IT drošības seminārs "Esi drošs" martā

Semināra tēmas: apkopojums par CERT.LV piedāvātajiem risinājumiem; DoH! DNS over HTTPS; tīmekļa lietojumu drošība; mobilo iekārtu droša izmantošana valsts un pašvaldību iestādēs; paredzēta arī paneļdiskusija par e-adreses ieviešanu un izaicinājumiem, kā arī iepazīstināsim ar CERT.LV aktualitātēm.

[] Pasākumi

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē