☰

Arhīvs

Pieejama statistika par 2018. gada jūniju

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.06.2018. līdz 30.06.2018.

[] Statistika

OUCH! jūlija numurā: Uzmanību - zvana krāpnieks!

Domājot par kibernoziedzniekiem, parasti iztēlojamies ļaundarus, kas ar datora starpniecību veic izsmalcinātus uzbrukumus internetā. Kamēr daudzi mūsdienu ļaundari tiešām izmanto e-pastu vai ziņojumu apmaiņu, citi ir atraduši radošus veidus kā pielietot arī telefonu potenciālo upuru apmānīšanai. Tādēļ mēģināsim saprast, kā atpazīt un apturēt šādus uzbrukumus.

[] Ieteikumi lietotājiem

Pastāv risks, ka arī Latviju varētu skart Office 365 e-pastu pikšķerēšanas kampaņa

Somijas Nacionālais kiberdrošības centrs jūnija sākumā izplatīja sarkano brīdinājumu saistībā ar straujo Office 365 e-pastu pikšķerēšanas kampaņas izplatību un ar personas datiem saistītiem pārkāpumiem. CERT.LV prognozē, ka, iespējams, drīzumā arī Latviju un citas Baltijas valstis varētu sasniegt minētā krāpšanas kampaņa.

[] Brīdinājumi

Maija svarīgāko ziņu apskats

Šajā ziņu izlaidumā: par krāpniekiem, kas GDPR piesegā "makšķerē" lietotāju datus, par viltīgiem "Zvanu troļļiem", svarīgākajām mēneša ievainojamībām un CERT.LV ekspertu aktivitātēm. Kā arī iespējams iepazīties ar maijā saņemtajiem ziņojumiem (kiberstāstu izlase) un statistikas sadaļā - pētījumu par gotcha.pw publiskotajām parolēm.

[] Pārskati

Starptautiskas kibermācības "Cyber Europe 2018" – gatavošanās iespējamai kiberkrīzei

CE2018 mācības rīkoja ENISA sadarbībā ar visas Eiropas kiberdrošības iestādēm un aģentūrām. Mācību mērķis bija stiprināt Eiropas kiberdrošības kopienas spējas identificēt un novērst liela mēroga apdraudējumus, reaģēt uz tiem, kā arī labāk izprast incidentu pārrobežu ietekmi. Mācībās piedalījās vairāk nekā 900 Eiropas kiberdrošības speciālistiem no 30 valstīm.

[] Aktualitātes

OUCH! jūnija numurā - Stāties pretī ļaunatūrai

Saistībā ar kiberdrošību noteikti ir dzirdēti tādi termini kā vīruss, trojānis un izspiedējvīruss. Tie ir apzīmējumi dažādu veidu ļaundabīgām programmatūrām, ko dēvē arī par ļaunatūru, un ko kibernoziedznieki izmanto, lai inficētu datorus un citas ierīces. Turpinājumā lasiet, kas īsti ir ļaunatūra, kādi ir ar to saistītie riski un kā sevi no tās pasargāt.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē