☰

Arhīvs

Marta svarīgāko ziņu apskats

Šajā ziņu izlaidumā: par līdz šim lielāko piekļuves lieguma (DDoS) uzbrukumu, Facebook lietotāju datu drošību, WordPress spraudņu ēnas pusēm, uzbrukumu Bilesuparadize.lv vietnei, CERT.LV un NIC.LV uzsākto DNS ugunsmūra projektu un martā saņemtajiem ziņojumiem (kiberstāstu izlase), kā arī neliels ieskats skaitļos un pasākumu kalendārā.

[] Pārskati

OUCH! aprīļa numurā - kā atpazīt pikšķerēšanu

Iespējams, esat dzirdējuši par jauno regulējumu – Vispārīgo datu aizsardzības regulu (GDPR). To ir sagatavojusi Eiropas Savienība un tā stājas spēkā 2018.gada 25.maijā.

[] Ieteikumi lietotājiem

Valsts policija izveidojusi mobilo lietotni pusaudžiem "Mana drošība"

Valsts policija ar Drossinternets.lv un CERT.LV atbalstu izstrādājusi preventīvu un izzinošu rīku - "Drošība internetā". Tā ir iespēja ikvienam pārbaudīt savas zināšanas par drošības jautājumiem internetā, aizpildot interaktīvu testu un izspēlējot improvizētu "čatu".

[] Aktualitātes

CERT.LV darbības pārskats par 2017. gadu

Pārskata periodā CERT.LV reģistrēja 477 252 apdraudētas unikālās IP adreses un veica ielaušanās testus 13 valsts un pašvaldību iestāžu tīmekļa vietnēs. Kā arī piedalījās 125 dažādos pasākumos un izglītoja gandrīz 8000 cilvēku.

[] Pārskati

Februāra svarīgāko ziņu apskats

Šajā ziņu izlaidumā: par februārī saņemtajiem ziņojumiem (kiberstāstu izlase), viltus loterijām, Cisco VPN ievainojamību, projektu "NoMoreRansom", Strava piemēru un citiem svarīgiem notikumiem, kā arī piedāvājam skaitļus / faktus un ieskatu pasākumu kalendārā.

[] Pārskati

OUCH! marta numurā - ieteikumi sociālo tīklu drošai lietošanai

Sociālie tīkli, piemēram, Snapchat, Facebook, Twitter, Instagram un LinkedIn ir lieliski resursi, kas ļauj jums tikties un komunicēt ar cilvēkiem visā pasaulē. Tomēr šīs iespējas slēpj arī riskus. Riskus ne tikai jums, bet arī jūsu ģimenei, draugiem un darba devējam. Šajā izdevumā piedāvājam ieteikumus, kā pēc iespējas drošāk lietot sociālos tīklus.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē