☰

Arhīvs

Padomi drošākam internetam

Drošība nebeidzas ar vienas dienas aktivitātēm, tas ir process, kuram laiks un uzmanība jāvelta regulāri. Kā interneta vidi padarīt drošāku priekš vismazākajiem lietotājiem un kur meklēt palīdzību.

[] Ieteikumi lietotājiem

„Crossed Swords 2018” mācībās Latvijā tiek trenētas iemaņas kiber- un fiziskās vides operāciju veikšanā

Š.g. janvāra beigās NATO apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs sadarbībā ar CERT.LV pirmo reizi Latvijā organizēja tehniskās kiberaizsardzības mācības “Crossed Swords 2018”. Šogad mācību mērogs, salīdzinot ar citiem gadiem, bija daudz plašāks, tehniski sarežģītāks un izaicinošāks.

[] Aktualitātes

Pieejama statistika par 2018. gada janvāri

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.01.2018. līdz 31.01.2018.

[] Statistika

CERT.LV darbības pārskats par 2017. gada 4. ceturksni

Publicēts CERT.LV darbības pārskats par periodu 01.10. 2017. - 31.12.2017. Pārskata periodā izplatītākie apdraudējumi bija konfigurācijas nepilnības, ļaundabīgs kods un ielaušanās mēģinājumi.

[] Pārskati

OUCH! janvāra numurā - mājas kiberdrošība

Pirms vairākiem gadiem kiberdrošība mājās bija vienkārša: vairumā māju bija tikai bezvadu tīkls un daži datori. Šodien tehnoloģijas ir kļuvušas sarežģītākas un ir integrētas visos mūsu dzīves aspektos, no mobilajām ierīcēm un spēļu konsolēm līdz mājas termostatam un, iespējams, ledusskapim. Turpmāk daži padomi jūsu mājas drošībai.

[] Ieteikumi lietotājiem

CERT.LV: e-veselība netika uzlauzta

CERT.LV ir secinājusi, ka 16. janvārī notikušais bija uzbrukums ar mērķi padarīt sistēmu nepieejamu. Šobrīd norit darbs pie tā, lai sistēmu padarītu noturīgāku, un CERT.LV sadarbībā ar iesaistītajām iestādēm turpina situācijas izpēti, nodrošinot sistēmas veiktspēju ietekmējošo faktoru analīzi. Tiklīdz būs zināmi tehnisko analīžu rezultāti, CERT.LV informēs iesaistītās puses.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē