☰

Arhīvs

Svešiniekam teorētiski iespējams ielūgt sevi uz Signal, WhatsApp un Threema grupas saraksti

Atklāta ievainojamība Signal šifrēšanas protokola ieviešanā IM (Instatnt Messaging) aplikāciju grupu sarakstēs, tādās kā Signal, WhatsApp un Threema. Šī ievainojamība sniedz teorētisku iespēju svešiniekam no malas sevi „uzaicināt” uz slēgtu grupas saraksti.

[] Ieteikumi lietotājiem

Pirmssvētku sērga - krāpnieciski interneta veikali

CERT.LV arvien vairāk saņem lūgumus pārbaudīt dažādu interneta tirdzniecības vietņu uzticamību. Pirmssvētku periodā šādu lūgumu skaits ir krasi palielinājies. Pircēji kļūst piesardzīgāki, bet krāpnieki cenšas rast jaunas metodes, kā iegūt pircēju uzticību. CERT.LV sniedz padomus, kā atpazīt krāpnieciskās vietnes un sevi pasargāt.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! decembra numurā - sargājiet savus lietotāja datus

Autentifikācijas process, t.i. pierādīšana, ka esat tas, par ko uzdodaties, ir jūsu informācijas aizsardzības pamatā gan e-pastā, gan sociālajos tīklos, gan tiešsaistes banku kontos. Ir trīs veidi, kā pierādīt, kas jūs esat, un katrai metodei ir savas priekšrocības un trūkumi. Šajā izdevumā apskatīsim, kā aizsargāt sevi un savus lietotāja datus ne tikai ar paroli.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! novembra numurā - droša tiešsaistes iepirkšanās

Tuvojas svētku laiks un drīzumā miljoniem cilvēku meklēs dāvanas. Daudzi izvēlēsies iepirkties tiešsaistē, jo tā var atrast labus piedāvājumus, izvairīties no rindām un nepacietīgu cilvēku pūļiem. Diemžēl tas ir arī laiks, kad kibrnoziedznieki izveido viltus tiešsaistes veikalus, lai apmānītu un apzagtu cilvēkus.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! oktobra numurā - palīdzēt citiem būt drošībā

Daudzi no mums jūtas komfortabli, izmantojot tehnoloģijas, un darot to droši. Taču citi draugi vai ģimenes locekļi var nebūt tik pārliecināti. Tie var būt pat apjukuši vai nobijušies no tehnoloģijām. Tas var padarīt viņus par kibernoziedznieku upuriem. Taču kiberdrošībai nav jābūt biedējošai. Viņiem vienkārši vajag palīdzēt saprast tās pamatus.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! septembra numurā - paroļu pārvaldnieki

Lai sevi pasargātu, viens no svarīgākajiem aspektiem ir drošas un unikālas paroles izmantošana katram savam kontam un aplikācijai. Diemžēl ir praktiski neiespējami atcertēties dažādās paroles dažādiem kontiem. Daudz cilvēku izmanto vienas un tās pašas paroles atkārtoti, bet tas nav droši. Vienkāršs un efektīvs risinājums ir izmantot paroļu pārvaldnieku vai paroļu seifu.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

IT drošības seminārs "Esi drošs"

E. Birznieka-Upīša 21. un tiešsaistē

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē