☰

Arhīvs

OUCH! augusta numurā - rezerves kopijas un atgūšana

Ja jūs izmantojat datoru vai mobilo ierīci pietiekami ilgi, agrāk vai vēlāk kaut kas var atgadīties, jūs varat nejauši izdzēst nepareizos failus, var sabojāties aparatūra, pazust ierīce vai tā tiek inficēta ar ļaunatūru, piemēram, izspiedējvīrusiem. Tādos brīžos rezerves kopijas bieži vien ir vienīgais veids, kā jūs varat atjaunot savu digitālo dzīvi.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! jūlija numurā - tiešsaistes spēļu drošība

Tiešsaistes spēles ir lieliska izklaide, taču tās ietver arī unikālu risku kopumu. Šajā izdevumā apskatīsim, kā jūs un jūsu ģimene var pasargāt sevi, spēlējot tiešsaistes spēles.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! jūnija numurā - ko var mācīties no WannaCry

Droši vien esat redzējuši daudz ziņas par kiberuzbrukumu “WannaCry”. Tas ir inficējis vairāk kā 200 000 datoru visā pasaulē, liedzot lietotājiem piekļuvi saviem datiem. Tas bija uzbrukums, kuram nevajadzēja būt iespējamam. Kāpēc tas tomēr notika un kā sevi pasargāt no līdzīgiem uzbrukumiem, apskatīsim šajā izdevumā.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! maija numurā - mūsdienu tiešsaistes bērnu drošība

Ir pārsteidzoši daudz dažādu veidu, kā bērni mūsdienās var pieslēgties tiešsaistē un komunicēt ar citiem. No dažādām sociālo tīklu aplikācijām līdz pat skolām, kas piedāvā skolniekiem Chromebook datorus, bērnu sociālo dzīvi un nākotni ietekmē tas, kā viņi spēj izmantot tehnoloģijas. Šoreiz aplūkosim pamata lietas, lai nodrošinātu drošu bērnu piekļuvi tehnoloģijām.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! aprīļa numurā - paroļu frāzes

Paroles ir kaut kas, ko mēs izmantojam praktiski katru dienu dažādiem tiešsaistes resursiem. Tomēr paroles var būt arī vājā vieta, jo tās parasti ir grūti atcerēties un sarežģīti ievadīt. Šajā izdevumā jūs uzzināsiet, kā izveidot drošas paroles, ko viegli atcerēties un vienkārši ievadīt – tās tiek sauktas par paroļu frāzēm.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! marta numurā - mobilo aplikāciju droša izmantošana

Mobilās ierīces ir tik universālas pateicoties miljoniem aplikāciju, ko katrs var izvēlēties. Šīs aplikācijas padara mūs produktīvākus, ļauj zibenīgi sazināties un padalīties ar citiem, apmācīt un izglītot citus vai vienkārši izklaidēties. Tomēr šīs aplikācijas arī rada zināmus riskus. Šoreiz apskatīsim dažus soļus, kā droši izmantot mobilās aplikācijas.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

IT drošības seminārs "Esi drošs"

E. Birznieka-Upīša 21. un tiešsaistē

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē