☰

Arhīvs

OUCH! oktobra numurā - palīdzēt citiem būt drošībā

Daudzi no mums jūtas komfortabli, izmantojot tehnoloģijas, un darot to droši. Taču citi draugi vai ģimenes locekļi var nebūt tik pārliecināti. Tie var būt pat apjukuši vai nobijušies no tehnoloģijām. Tas var padarīt viņus par kibernoziedznieku upuriem. Taču kiberdrošībai nav jābūt biedējošai. Viņiem vienkārši vajag palīdzēt saprast tās pamatus.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! septembra numurā - paroļu pārvaldnieki

Lai sevi pasargātu, viens no svarīgākajiem aspektiem ir drošas un unikālas paroles izmantošana katram savam kontam un aplikācijai. Diemžēl ir praktiski neiespējami atcertēties dažādās paroles dažādiem kontiem. Daudz cilvēku izmanto vienas un tās pašas paroles atkārtoti, bet tas nav droši. Vienkāršs un efektīvs risinājums ir izmantot paroļu pārvaldnieku vai paroļu seifu.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! augusta numurā - rezerves kopijas un atgūšana

Ja jūs izmantojat datoru vai mobilo ierīci pietiekami ilgi, agrāk vai vēlāk kaut kas var atgadīties, jūs varat nejauši izdzēst nepareizos failus, var sabojāties aparatūra, pazust ierīce vai tā tiek inficēta ar ļaunatūru, piemēram, izspiedējvīrusiem. Tādos brīžos rezerves kopijas bieži vien ir vienīgais veids, kā jūs varat atjaunot savu digitālo dzīvi.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! jūlija numurā - tiešsaistes spēļu drošība

Tiešsaistes spēles ir lieliska izklaide, taču tās ietver arī unikālu risku kopumu. Šajā izdevumā apskatīsim, kā jūs un jūsu ģimene var pasargāt sevi, spēlējot tiešsaistes spēles.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! jūnija numurā - ko var mācīties no WannaCry

Droši vien esat redzējuši daudz ziņas par kiberuzbrukumu “WannaCry”. Tas ir inficējis vairāk kā 200 000 datoru visā pasaulē, liedzot lietotājiem piekļuvi saviem datiem. Tas bija uzbrukums, kuram nevajadzēja būt iespējamam. Kāpēc tas tomēr notika un kā sevi pasargāt no līdzīgiem uzbrukumiem, apskatīsim šajā izdevumā.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! maija numurā - mūsdienu tiešsaistes bērnu drošība

Ir pārsteidzoši daudz dažādu veidu, kā bērni mūsdienās var pieslēgties tiešsaistē un komunicēt ar citiem. No dažādām sociālo tīklu aplikācijām līdz pat skolām, kas piedāvā skolniekiem Chromebook datorus, bērnu sociālo dzīvi un nākotni ietekmē tas, kā viņi spēj izmantot tehnoloģijas. Šoreiz aplūkosim pamata lietas, lai nodrošinātu drošu bērnu piekļuvi tehnoloģijām.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē