☰

Aktualitātes

Kiberdrošības izaicinājums 2024

Aizsardzības ministrija aicina jauniešus vecumā no 14 līdz 24 gadiem piedalīties Latvijas kiberdrošības izaicinājumā, reģistrējot savu dalību izaicinājuma mājaslapā www.kibiz.lv no 19. februāra līdz 1. martam.

[] Aktualitātes

Kā atpazīt romantisko krāpšanu internetā?

Vārds “romantisks” parasti saistās ar kaut ko skaistu un nedaudz sapņainu, taču romantiskās krāpšanas gadījumā tai pamatā ir racionāla shēma. Tās mērķis ir likt upurim noticēt ilūzijai par attiecību pastāvēšanu. Kad tas paveikts – iegūta uzticība un nostiprināta emocionālā piesaiste, tiek lūgta finansiāla palīdzība.

[] Aktualitātes

Latvijas kiberdrošības eksperti piedalās NATO mācībās “Cyber Coalition”

Laikā no 27.novembra līdz 1.decembrim CERT.LV kiberdrošības eksperti kopā ar citiem jomas kolēģiem piedalījās ikgadējās NATO kiberdrošības mācībās “Cyber Coalition”. “Cyber Coalition” ir lielākās NATO organizētās kiberdrošības mācības, kuru mērķis ir uzlabot sadarbību un koordināciju kiberdrošības jomā sabiedroto vidū.

[] Aktualitātes

Droša un gudra iepirkšanās internetā: kā izvairīties no krāpnieku slazdiem?

Tuvojoties Melnajai Piektdienai un Ziemassvētkiem, CERT.LV apkopojis vērtīgus padomus par to, kā droši iepirkties internetā un kam pievērst uzmanību, lai gudri izvairītos no krāpnieku izliktajiem slazdiem.

[] Aktualitātes

Latvijas jauniešus aicina pieteikties kibersacensībām #KiberPlēsis

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas jaunieši, vecumā no 16 līdz 24 gadiem, tiek aicināti reģistrēt savu dalību kibervides sacensībām #KiberPlēsis, ko rīko kiberdrošības uzņēmums CYBER CIRCLE. Sacensību dalībniekiem būs iespēja izaicināt savas IT prasmes, kļūstot par kibertelpas varoņiem, risinot uzdevumus “Capture the Flag” (CTF) formātā.

[] Aktualitātes

Saruna ar Aizsardzības ministrijas Eiropas Savienības kiberdrošības jautājumu nodaļas vadītāju Mihailu Potapovu

Publiskā un privātā sektora kiberdrošība nav nodalāmas, tās viena otru būtiski ietekmē, tāpēc arī izaicinājumi ir jārisina visiem kopā. Kiberdrošības risku pārvarēšanā liela nozīme ir dažādu sektoru – publiskā, komerciālā, privātā – sadarbībai gan valsts ietvaros, gan pārrobežu mērogā.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē