☰

Arhīvs

Mērķēts kiberuzbrukums valsts iestāžu darbiniekiem

Pēdējo dienu laikā vairāki valsts iestāžu darbinieki un politiķi ir piedzīvojuši mērķētu kiberuzbrukumu. Uzbrukums tika veikts, izsūtot ļaundabīgus e-pastus Krievijas vēstniecības vārdā, kas tika noformēti kā atbilde uz iepriekšēju saraksti. E-pastos tika iekļauta saite dokumenta lejupielādei, kurš bija paredzēts upuru datora inficēšanai.

[] Aktualitātes

Kiberlaikapstākļi (NOVEMBRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2019. gada nevembri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

OUCH! decembra numurā: Teksta paziņojumu jeb smikšķerēšanas uzbrukumi

Viens no izplatītākajiem veidiem, kā kiberuzbrucēji cenšās apkrāpt vai apmānīt cilvēkus, ir krāpnieciski e-pasti (jeb pikšķerēšana) vai krāpnieciski telefona zvani. Taču, attīstoties tehnoloģijām, sliktie puiši izmēģina arvien jaunas metodes, piemēram, teksta paziņojumus, tādus kā īsziņas, iMessage, WhatsApp, Slack vai Skype. Aplūkosim vienkāršus paņēmienus sevis aizsardzībai.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! novembra numurā: Droša iepirkšanās tiešsaistē

Drīzumā miljoniem cilvēku centīsies iegādāties labākās dāvanas. Daudzi iepirksies tiešsaistē. Diemžēl, aktīvi kļūs arī kibernoziedznieki, radot neīstus tiešsaistes veikalus un izmantojot citus paņēmienus, lai apkrāptu cilvēkus. Šajā izdevumā aplūkosim veidus, kā iepirkties tiešsaistē droši un izvairīties no kļūšanas par krāpnieku upuri.

[] Ieteikumi lietotājiem

CERT.LV pievienojas Parīzes uzsaukumam (Paris call)

12.oktobrī CERT.LV pievienojās Parīzes uzsaukuma (Paris call) atbalstītāju lokam. Parīzes uzsaukums ir vērsts uz uzticības un drošības veicināšanu internetā, uzsverot cilvēktiesību aizsardzību kibertelpā un valstu atbildību starptautisko normu ievērošanā arī digitālajā vidē. Šobrīd uzsaukumu atbalsta gan Latvija kopumā, gan vēl arī LVRTC, LIKTA un Rīgas Juridiskā augstskola.

[] Aktualitātes

Kiberlaikapstākļi (OKTOBRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2019. gada oktobri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē