☰

Arhīvs

Darbu sāk IT drošības incidentu novēršanas institūcija

Šā gada 1. februārī Latvijā darbu uzsāk Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija (CERT.LV), kas strādās Satiksmes ministrijas uzraudzībā

[] Aktualitātes

Latvijas kibertelpas atbildīgās iestādes

Izaicinājumi un problēmsituācijas, ar kurām ikdienā saskaras interneta lietotāji, mēdz būt dažādas. Tādēļ, lai zinātu pie kā vērsties pēc palīdzības vai padoma, esam apkopojuši informāciju par atbildīgajām organizācijām Latvijas kibertelpā. Informācija apkopota gan par atbildības sfērām, gan arī norādīti katras iestādes kontakti tālākai saziņai.

[] Noderīgi kontakti

Rīki un ieteikumi

[] Ieteikumi un rīki Rīki un ieteikumi

Piekļūstamības paziņojums

Tīmekļvietnei veikts vienkāršotais piekļūstamības izvērtējums. Izmantotā metode – VARAM sagatavotās “Vadlīnijas iestāžu tīmekļvietnēm noteikto piekļūstamības prasību ievērošanas ietekmes izvērtēšanai un nesamērīgā sloga pamatošanai”. Tīmekļvietne pēdējo reizi tika izvērtēta 02.12.2022.

[] Piekļūstamība

Pamatpakalpojumu un digitālo pakalpojumu sniedzējiem

Jauni MK noteikumu grozījumi papildina 2018. gada 11. oktobra grozījumus Informācijas tehnoloģiju drošības likumā, ar kuriem Latvijā tika ieviesta 2016.gada 6.jūlija direktīva 2016/1148 (NIS direktīva), kuras mērķis ir visās ES dalībvalstīs noteikt vienādi augsta līmeņa tīklu un informācijas sistēmu drošību.

[] Pamatpakalpojumu un digitālo pakalpojumu sniedzējiem

IT drošības dokumentācijas paraugi

[] IT drošības dokumentācijas paraugi

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē