☰

Arhīvs

Ar ko sākt IPv6 ieviešanu uzņēmumā?

Nākamās paaudzes Internet protokols - IPv6 tiek lietots jau pāris desmitgades, kopš 1998.gada. Gan lielākie Internet pakalpojumu sniedzēji, gan satura turētāji IPv6 jau ir ieviesuši. Saskaņā ar Google un Cisco statistikas datiem - pēdējos piecos gados pasaulē strauji pieaug arī IPv6 lietotāju skaits.

[] Aktualitātes

Kā atpazīt drošu interneta veikalu

Iepirkšanās internetā ir ērta un kļūst arvien populārāka. To izmanto arī ļaundari. Mūsdienu apstākļos, kad virtuālā pasaule ir kļuvusi par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu, kļūt par krāpnieku upuri ir gana vienkārši, tāpēc jābūt modriem. Esam apkopojuši padomus, kā atpazīt krāpnieciskas vietnes un pirkumus veikt droši.

[] Ieteikumi lietotājiem

IT drošības seminārs "Esi drošs" decembrī

Semināra tēmas: CERT.LV aktualitātes un piedāvātie pakalpojumi, par uzticamības pakalpojumu sniedzējiem un elektronisko identitāti, pētījums par Eiropas komisijas digitālās drošības likumu, "Valsts un pašvaldību vienotā tīmekļa platforma", rīcība kiberincidenta gadījumā, kā arī aktuālās kiberuzbrukumu kampaņas Latvijā 2020.gadā.

[] Pasākumi

CERT.LV darbības pārskats par 2020. gada 3. ceturksni

Pārskata periodu iezīmēja intensīva Emotet spiegojošās ļaunatūras izplatība, kas skāra vairākus simtus uzņēmumu un organizāciju, augsta telefonkrāpnieku aktivitāte, kuri veica zvanus, izmantojot viltotus telefona numurus, un uzbrukumi gan finanšu institūcijām, gan privātā sektora uzņēmumiem ar mērķi veikt izspiešanu.

[] Pārskati

Kiberlaikapstākļi (OKTOBRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2020. gada oktobri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

OUCH! novembra numurā: Sociālās inženierijas uzbrukumi

Plaši izplatīts ir kļūdains priekšstats par kiberuzbrukumiem, ka tajos tiek izmantoti tikai sarežģīti rīki un metodes, lai piekļūtu svešiem datoriem un kontiem. Kiberuzbrucēji ir atklājuši, ka vienkāršākais veids, kā nozagt informāciju, piekļūt kontam, vai inficēt sistēmu, ir panākt, ka jūs to izdarāt viņu vietā, Viņi izmanto sociālo inženieriju.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē