☰

Arhīvs

Apdraudētas vairāk kā 1000 viedās apkures sistēmas Latvijā

CERT.LV ir saņēmusi informāciju par vairāk kā 1000 individuālajām apkures iekārtām, kurām var piekļūt nepiederošas personas un veikt izmaiņas iekārtu iestatījumos, piemēram, atslēdzot apkuri. CERT.LV aicina pārbaudīt savas apkures iekārtas un iestatīt tām drošas paroles, lai pasargātu sevi un sev tuvos no stindzinoša pārsteiguma.

[] Brīdinājumi

Wi-Fi (bezvadu tīkla) nodrošināšana mājās OUCH! janvāris 2021

Lai izveidotu drošu mājas tīklu, jāsāk ar Wi-Fi piekļuves punkta (saukta arī par Wi-Fi maršrutētāju) drošību. Šī ierīce kontrolē, kas var pieslēgties jūsu mājas tīklam. Aplūkosim piecas vienkāršas darbības, lai izveidotu drošāku mājas bezvadu tīklu (Wi-Fi) jums un jūsu ģimenei.

[] Ieteikumi lietotājiem

Izmaiņas WhatsApp lietotnes Privātuma politikā un pakalpojuma noteikumos

Šā gada 4. janvārī WhatsApp publicējis jaunus pakalpojuma noteikumus un Privātuma politiku. Par izmaiņām informēti visi WhatsApp lietotāji visos reģionos, taču katram reģionam izmaiņas ir atšķirīgas. Facebook piederošais WhatsApp aicina lietotājus jaunās izmaiņas apstiprināt līdz š.g. 8. februārim, pretējā gadījumā WhatsApp pakalpojumi lietotājam vairs nebūs pieejami.

[] Aktualitātes

Kiberlaikapstākļi (DECEMBRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2020. gada decembri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

2020. gads Latvijas kibertelpā - 5 klupšanas akmeņi

Nav noslēpums, ka liela daļa mūsu ikdienas 2020. gadā tika pārcelta uz kibertelpu, kur piedzīvots daudz jaunu izaicinājumu - virkne īpaši pielāgotu krāpšanas kampaņu, strauja pielāgošanās attālinātajam darbam, jaunas un kritiskas ievainojamības, kā arī līdz šim vēl neredzēti uzbrukumu paveidi.

[] Aktualitātes

Apjomīgā incidenta “SolarWinds” ietekme uz Latvijas kibertelpu

ASV drošības dienesti otrdien kopīgā publiskā paziņojumā norādīja, ka par apjomīgo kiberincidentu, kas ietekmēja daudzas iestādes un uzņēmumus visā pasaulē, visticamāk, ir atbildīga Krievija. CERT.LV sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem ir izvērtējusi SolarWinds incidenta potenciālo ietekmi uz Latvijas infrastruktūru. Incidenta ietekme uz Latvijas resursiem līdz šim nav konstatēta.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē