☰

Arhīvs

Pieejama statistika par 2020. gada septembri

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.09.2020. līdz 30.09.2020.

[] Statistika

Šodien sākas Eiropas kiberdrošības mēnesis ar moto “Domā, pirms klikšķini!”

Šāgada oktobris ir jau astotais Eiropas kiberdrošības mēnesis (EKDM, angliski ECSM), un tas ES pilsoņu vidū popularizē drošību tiešsaistē. Ikgadējo kiberdrošības izpratnes kampaņu koordinē Eiropas Savienības Kiberdrošības aģentūra (ENISA) un Eiropas Komisija un atbalsta dalībvalstis un vairāk nekā 300 partneru visdažādākajās nozarēs.

[] Aktualitātes

Brīdinājums uzņēmumiem un iestādēm par naudas izspiešanas mēģinājumiem

Pēdējo nedēļu laikā kļuvuši aktuāli naudas izspiešanas mēģinājumi, draudot apturēt uzņēmuma mājas lapu vai citu resursu, kas nodrošina uzņēmuma darbību. Šāda veida uzbrukumi vienlaicīgi notiek vairākās Eiropas valstīs. Naudas izspiešanas mēģinājumi mērķēti gan uz finanšu institūcijām, gan uz citiem privātā sektora uzņēmumiem.

[] Brīdinājumi

Uzmanību: aktivizējušies “banku krāpnieki”

Aktivizējušies "banku krāpnieki", kuri zvana banku klientiem un, izliekoties par bankas vai Smart-ID darbiniekiem, parasti krievu, bet dažos gadījumos nu jau arī latviešu valodā, lūdz nosaukt klientu norēķinu karšu datus, internetbankas datus (lietotāja numurs un parole) vai Smart-ID kodus.

[] Brīdinājumi

OUCH! septembra numurā: Bērnu drošība tiešsaistē

Bērnu dzīve arvien vairāk notiek tiešsaistē, sākot no saziņas ar draugiem un ģimeni līdz pat izglītībai tiešsaistē. Kā vecāki mēs vēlamies būt pārliecināti, ka viņi to visu dara drošā veidā. Šeit aplūkosim vairākas svarīgas lietas, kas ļaus jums palīdzēt bērniem maksimāli izbaudīt tehnoloģiju sniegtās priekšrocības, darot to droši.

[] Ieteikumi lietotājiem

Atvērta pieteikšanās semināram "E-pastu sistēmas aizsardzības labā prakse"

IZMAIŅAS! CERT.LV oktobrī piedāvā praktisku semināru “E-pastu sistēmas aizsardzības labā prakse" IT drošības speciālistiem. Semināru, iepriekš reģistrējoties, būs iespējams apmeklēt vai nu 15. oktobrī vai 16. oktobrī. Cilvēku skaits vienā grupā ierobežots.

[] Pasākumi

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē