☰

Arhīvs

Pieejama statistika par 2021. gada janvāri

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.01.2021. līdz 31.01.2021.

[] Statistika

Jau 10 gadus CERT.LV rūpējas par Latvijas kibertelpas drošību

Šogad 1. februārī apritēs 10 gadi, kopš Latvija tikusi pati pie savas nacionālās CERT (Computer Emergency Response Team) komandas, kuras uzdevums ikdienā ir rūpēties par valsts kibertelpas drošību. Šo 10 gadu laikā manāmi audzis ir ne vien CERT.LV apstrādāto incidentu skaits, bet arī starptautiskā pieredze un tehniskās kiberspējas.

[] Aktualitātes

Krāpnieki uzdarbojas arī Omniva vārdā

Arī Omniva vārdā uzdarbojas krāpnieki, kuri mēģina izkrāpt maksājumu karšu datus. Krāpnieki izrāda interesi iegādāties sludinājumā piedāvātu preci, un apgalvo, ka maksājums veikts ar Omniva starpniecību. Pārdevējs, it kā maksājuma saņemšanai, tiek aicināts krāpnieciskā vietnē ievadīt maksājumu kartes datus.

[] Brīdinājumi

CERT.LV lekcijas skolās un valsts un pašvaldību iestādēs

Informācija par CERT.LV pārstāvju vizītēm skolās un IT drošības apmācību valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem.

[] Vizītes un lekcijas

Par platformas "e-klase" darbības traucējumiem

Kiberuzbrukuma esamība pagaidām ir “e-klase” uzturētāja pieņēmums, kas izskanējis operatīvas sarunas laikā, bet tehniskā informācija situācijas analīzei pagaidām nav saņemta. Tikai pēc tehniskās informācijas analīzes būs iespējasm noskaidrot visus notikuma apstākļus, lai varētu apstiprināt vai noliegt nesankcionētu ārēju ietekmi.

[] Aktualitātes

DPD Latvija brīdina par krāpniekiem, kas mēģina izkrāpt norēķinu karšu datus

Parādījusies jauna krāpniecības shēma - krāpnieki DPD vārdā mēģina izkrāpt iedzīvotāju norēķinu karšu datus. Fiksēti vairāki krāpnieciski gadījumi, kur, izmantojot viltus interneta vietni, kas šķietami atgādina uzņēmuma mājas lapu, krāpnieki aicina iedzīvotājus sniegt norēķinu karšu datus par pirkuma starpniecību internetā.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē