☰

Arhīvs

Par telekonferenču rīku drošību

Kopš Latvija teritorijā stājās spēkā ārkārtas situācija un arvien vairāk organizācijas pārslēdzās attālinātā darba režīmā, CERT.LV regulāri saņem jautājumus saistībā ar telekonferenču rīku drošību un lūgumus ieteikt labāko risinājumu. CERT.LV tehnisko ekspertu darba grupā tika analizēti šobrīd populārākie telekonferenču rīki.

[] Aktualitātes

Pieejama statistika par 2020. gada 1. ceturksni

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.01.2020. līdz 31.03.2020.

[] Statistika

Pieejama statistika par 2020. gada martu

CERT.LV reģistrētie incidenti no 01.03.2020. līdz 31.03.2020.

[] Statistika

Tiek izsūtīti krāpnieciski e-pasti piegādes uzņēmumu DHL un UPS vārdā

[Informācija atjaunota: 09.04.2020] Brīdinājums! Šonedēļ piegādes uzņēmumu DHL un UPS vārdā nesankcionēti tiek izsūtīti krāpnieciski e-pasti ar pielikumā pievienotu ļaunatūru. Minētais vīruss paredzēts paroļu un sensitīvas informācijas zagšanai no upura iekārtas.

[] Brīdinājumi

Krāpnieki Latvijas Universitātes vārdā atkārtoti izsūtīta inficētus e-pastus

Brīdinājums! Šodien Latvijas Universitātes vārdā masveidā tiek izsūtīti inficēti e-pasti ar LokiBot vīrusu pielikumā. Līdzīgi e-pasti tika izplatīti jau š.g. februārī. Minētais vīruss paredzēts paroļu un sensitīvas informācijas zagšanai no upura iekārtas.

[] Brīdinājumi

Kiberlaikapstākļi (MARTS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2020. gada martu. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē