☰

Arhīvs

OUCH! oktobra numurā: Viltus ziņas

Viltus ziņas ir nepatiess stāstījums, ko publicē un pasniedz tā, it kā tā būtu patiesība. Mūsdienās sociālie mediji ir radījuši vidi, kurā ikviens var publicēt viltus ziņas. Mēdz būt gadījumi, kad cilvēkiem maksā par viltus ziņu izvietošanu. Motivācija viltus ziņu radīšanai un izplatīšanai ir dažāda. Kāpēc viltus ziņas ir bīstamas un kā pasargāt sevi no viltus ziņām?

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! septembra numurā: Bērnu drošība tiešsaistē

Bērnu dzīve arvien vairāk notiek tiešsaistē, sākot no saziņas ar draugiem un ģimeni līdz pat izglītībai tiešsaistē. Kā vecāki mēs vēlamies būt pārliecināti, ka viņi to visu dara drošā veidā. Šeit aplūkosim vairākas svarīgas lietas, kas ļaus jums palīdzēt bērniem maksimāli izbaudīt tehnoloģiju sniegtās priekšrocības, darot to droši.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! augusta numurā: Drošas virtuālās konferences

Tā kā daudzi no mums šodien strādā no mājām, visticamāk, arī saziņa ar kolēģiem notiek attālināti, izmantojot virtuālo konferenču risinājumus, piemēram, Zoom, Slack vai Microsoft Teams. Jūsu ģimenes locekļi, iespējams, arī jūsu bērni, lieto šīs pašas tehnoloģijas, lai mācītos attālināti vai sazinātos ar draugiem. Kas jāievēro, lai izmantotu šīs tehnoloģijas droši?

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! jūlija numurā: Izspiedējvīrusi

Izspiedējvīrusi ir ļaundaru radītas programmatūras (ļaunatūras), kas paredzētas, lai sašifrētu jūsu failus vai datoru un turētu kā ķīlniekus, pieprasot samaksu par to atguvi. Izspiedējvīrusi ir kļuvuši ļoti populāri, jo tas ir viegls un ērts veids, kā ļaundariem gūt peļņu. Kā aizsargāties pret infekciju?

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! jūnija numurā: Kā padarīt māju kiberdrošu

Pagātnē mājas tīkla izveide nebija nekas vairāk kā viena bezvadu maršrutētāja un pāris datoru uzstādīšana. Taču šodien daudzi no mums strādā, mācās vai izmanto internetu no mājām, tāpēc mums jāpievērš lielāka uzmanība mājas kiberdrošībai. Četri vienkārši padomi, kā to nodrošināt.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! maija numurā: Kāpēc ir svarīgi veikt atjauninājumus?

Par spīti šodienas aktuālajiem notikumiem pasaulē, kiberuzbrucēji nesnauž, tie nepārtraukti meklē un atrod jaunas ievainojamības un nepilnības programmatūrās, kuras sabiedrība lieto katru dienu. Tā var būt programmatūra, ko izmantojam savos klēpjdatoros, lietotnes viedtālruņos, vai pat programmatūra tādās iekārtās kā zīdaiņa pieskatīšanas monitors.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē