☰

Arhīvs

IT drošības incidenta pierādījumu materiāla iegūšana: operatīvā atmiņa

Rezultatīvas IT drošības incidenta izmeklēšanas pamatā ir informācija par notikumiem un darbībām, kas reģistrēti laika nogrieznī pirms, pēc un incidenta brīdī. Operatīvā atmiņa ir viens no svarīgākajiem pierādījumu avotiem, it īpaši incidentos, kas saistīti ar ļaunatūru, un atspoguļo visu, kas darbojas operētājsistēmā, kā arī satur iepriekš izmantoto datu atliekas.

[] Rīki un ieteikumi

Pievienojies IT drošības ekspertu komandai!

CERT.LV meklē Linux sistēmu administratoru/administratori

[] Vakances

Kompromitēta domēna atpazīšana un atgūšanās pēc uzbrukuma

Apkopotas vadlīnijas rīcībai gadījumā, ja gūts apstiprinājums tam, ka domēns ir kompromitēts. Aplūkotas uzbrukumos izmantotās pamatmetodes, kā arī ieteikumi risku mazināšanai un sekmīgākai uzbrukuma seku pārvarēšanai.

[] Rīki un ieteikumi

Aicinām sekot līdzi "Digitālās nedēļas 2021" pasākumiem

No šodienas līdz 26.martam norisināsies “Digitālā nedēļa 2021”, kur vairākās diskusijās un tiešsaistes pasākumos aktīvi piedalīsies arī CERT.LV speciālisti. Ar visu minēto pasākumu un diskusiju sarakstu varat iepazīties tālāk rakstā.

[] Aktualitātes

Krāpnieciski e-pasti VAS "Latvijas Pasts" vārdā

Brīdinājums! Vakar un šodien VAS “Latvijas Pasts” vārdā tiek izplatīti krāpnieciski e-pasti ar mērķi nozagt lietotāju norēķinu karšu datus. E-pasts šķietami atsūtīts no īstās e-pasta adreses, kas patiesībā ir viltota. E-pastā atrodamā saite ved uz pikšķerēšanas vietni, kurā tiek lūgts apmaksāt muitas nodokli par aizturētu sūtījumu. Aicinām būt modriem un neuzķerties!

[] Brīdinājumi

Identitātes zādzība – kā sevi pasargāt? OUCH! marts 2021

Identitātes zādzība ir tad, kad noziedznieks nozog informāciju par jums un izmanto šo informāciju krāpniecisku darbību veikšanai, piemēram, pieprasot bezdarbnieka pabalstu, nodokļu atmaksu, jaunu aizdevumu vai kredītkarti uz jūsu vārda. Ja jūs neveicat piesardzības pasākumus, jums var nākties piedzīvot stresu un sarežģījumus, kas izriet no identitātes zādzības.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē