☰

Arhīvs

Kiberlaikapstākļi (FEBRUĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2021. gada februāri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī. Kiberlaikapstākļi tiek noteikti piecās dažādās kategorijās.

[] Ziņas

Uzbrukumi, kas vērsti pret Microsoft Exchange serveriem

(PAPILDINĀTS 14.04.2021) Otrdien, 13.aprīlī, Microsoft publicējis atjauninājumus, kas novērš četras jaunas un kritiskas ievainojamības, kas skar Microsoft Exchange serverus. Skartas MS Exchange versijas no 2013 līdz 2019. Visas četras ievainojamības sniedz ļaundariem iespēju veikt attālinātā koda izpildi.

[] Brīdinājumi

IT drošības seminārs "Esi drošs" martā

Semināra tēmas: droša e-pasta tehnoloģiju ieviešana, bezvadu karšu drošība, “Solarwind” incidenta apskats, ES kiberdrošības stratēģija un NIS2 direktīva, efektīvi autentifikācijas mehānismi, “Emotet” otrā viļņa sakāve un atskats uz aktuālajiem notikumiem kibertelpā 2021. gada 1. ceturksnī.

[] Pasākumi

Pieejama statistika par 2021. gada februāri

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.02.2021. līdz 28.02.2021.

[] Statistika

Emotet vīruss nozadzis gandrīz 10 000 Latvijas interneta lietotāju datus

CERT.LV rīcībā ir nonākusi informācija par gandrīz 10 000 Latvijas interneta lietotāju, kuru dati ir noplūduši internetā. Dati no lietotāju datoriem nozagti Emotet vīrusa infekcijas rezultātā. Nozagtie dati satur dažādu pakalpojumu saņemšanai un tīmekļa vietņu apmeklēšanai izmantotos lietotājvārdus un paroles.

[] Brīdinājumi

Mana iekārta ir uzlauzta. Ko tagad darīt? OUCH! februāris 2021

Lai arī cik droši jūs būtu, agrāk vai vēlāk var notikt negadījums, un jūs varat ciest kiberuzbrukumā. Aplūkosim pazīmes, kas norāda, ka jūsu iekārta varētu būt uzlauzta, un ieteikumus, ko šādā situācijā darīt.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē